Συνάντηση δικηγόρων με την Κατερίνα Νοτοπούλου - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Συνάντηση δικηγόρων με την Κατερίνα Νοτοπούλου

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Κατερίνα Νοτοπούλου είχαν τα μέλη της Ομάδας Δικηγόρων «Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη συνεννόηση στα Βαλκάνια». Οι δικηγόροι ενημέρωσαν την κ Νοτοποπούλου για την ημερίδα που θα πραγματοποιήσουν την 1η Δεκεμβρίου στην Ορεστιάδα με τη συμμετοχή Τούρκων και Βούλγαρων συναδέρφων τους με θέμα «Κράτος Δικαίου και Σύγχρονη Δικηγορία». Οι δικηγόροι τόνισαν ότι στο μέλλον εξετάζουν και άλλες δράσεις για τα Δυτικά Βαλκάνια «ώστε το μήνυμα της ειρήνης και  της συνεργασίας  των Βαλκανικών λαών με τη βοήθεια των νομικής κοινότητας να φτάσει παντού».

Τα μέλη της Ομάδας ενημέρωσαν την κ Νοτοπούλου ότι η έχουν ήδη αποστείλει  ενημερωτικές επιστολές  στους Δικηγορικούς Συλλόγους του Μπλαγκόεβγκραντ,  του Χάσκοβο, του Κίρτζαλη, του Μπουργκάς (Πύργου), του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολης) και του Σμόλιαν,  που συνοδεύονται με την ιδρυτική  διακήρυξη  μεταφρασμένη στη Βουλγαρικη γλώσσα καθώς και ενημερωτικές επιστολές στην Τουρκική γλώσσα στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Αδριανούπολης (Edrine), της Ραιδεστού-Τυρολόης (Tekirdag-Chorlou)  και της Προύσας (Bursa).

Οι δικηγόροι δήλωσαν ότι «κινούνται σταθερά στην κατεύθυνση της εμπέδωσης κλίματος συνεννόησης και διευθέτησης των διαφορών με τους γειτονικούς Βαλκανικούς λαούς με σκοπό τη συνεργασία με τις νομικές κοινότητες των αντίστοιχων κρατών για την εμπέδωση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας στα Βαλκανικά κράτη πιστεύοντας ότι η δικαιοσύνη και οι δικαιϊκοί θεσμοί αποτελούν ισχυρό ενοποιητικό στοιχείο των χωρών και των κοινωνιών»

Από την πλευρά της η Κατερίνα Νοτοπούλου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στην πρωτοβουλία και δήλωσε ότι θα προσφέρει πολύμορφη στήριξη στις δράσεις αυτές, που κινούνται στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης του κλίματος συνεργασίας των Βαλκανικών λαών και κρατών και επικράτησης του πνεύματος ειρηνικής διευθέτησης των μεταξύ τους διαφορών.

 

 

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ