Συνέδριο από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Συνέδριο από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Ευρωπαϊκή Επιστημονική Ένωση Δικαίου των Συμβάσεων (SocietyofEuropeanContractLaw-SECOLA) διοργανώνουν διεθνές επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:«EuropeanContractLawandSustainability / Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Συμβάσεων και Βιωσιμότητα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ (ώρα έναρξης: 9:30).

Η Ευρωπαϊκή Επιστημονική Ένωση Δικαίου των Συμβάσεων- SECOLA (http://www.secola.org) αποτελεί μια από τις πλέον έγκριτες και δραστήριες επιστημονικές ενώσεις στον χώρο του Ευρωπαϊκού Δικαίου των Συμβάσεων, με μέλη διακεκριμένους ακαδημαϊκούς από τις μεγαλύτερες Νομικές Σχολές της Ευρώπης. Τα συνέδριά της διεξάγονται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη, σε συνδιοργάνωση με τοπικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Η ιδιαίτερα τιμητική επιλογή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ για τη διεξαγωγή του φετινού Συνεδρίου, που έχει επετειακό χαρακτήρα ενόψει της συμπλήρωσης 20 ετών λειτουργίας της SECOLA, αποτελεί αναγνώριση του υψηλού επιπέδου επιστημονικού και ερευνητικού έργου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και συμβάλλει στην εξωστρέφεια και τη διεθνή παρουσία της. Παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές και σε όλους τους νομικούς της πόλης μας να συμμετέχουν στον επιστημονικό διάλογο γύρω από μια σύγχρονη θεματική που βρίσκεται στην αιχμή της νομικής επικαιρότητας.

Στόχος του φετινού Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των τρόπων και των μέσων με τα οποία το Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Συμβάσεων μπορεί να προάγειτη βιώσιμη ανάπτυξη σε ποικίλους τομείς, όπως το περιβάλλον, η κυκλική οικονομία, η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίεςκ.ά.

Συμμετέχουν διεθνώς καταξιωμένοι νομικοί από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Πολωνίας, του Βελγίου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η αγγλική, ενώ οι εργασίες του είναι ανοιχτές στο κοινό.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ