Συναγερμός στο Φυλάκιο του Έβρου με θετικούς οκτώ μετανάστες και έναν αστυνομικό - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Συναγερμός στο Φυλάκιο του Έβρου με θετικούς οκτώ μετανάστες και έναν αστυνομικό

Του Κώστα Καντούρη

Συναγερμός έχει σημάνει στο κέντρο φιλοξενίας και κράτησης μεταναστών στο Φυλάκιο του Έβρου, καθώς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί συνεχώς τεστ σε μετανάστες και προσωπικό, μετά το θετικό κρούσμα σε μετανάστη στο Κέντρο Υποδοχής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και σε αστυνομικό που υπηρετεί στο κέντρο κράτησης. Πληροφορίες των τοπικών αρχών αναφέρουν πως ήδη βρέθηκαν άλλοι επτά θετικοί μετανάστες, ενώ τα υπόλοιπα τεστ ήταν αρνητικά.

Το πρώτο κρούσμα βρέθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και πρόκειται για μετανάστη που περνάει τη διαδικασία καταγραφής και ανέβασε πυρετό, διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός. Ύστερα απ’ αυτό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήρε δείγματα από τις στενές επαφές του μετανάστη και από το προσωπικό και βρέθηκαν ακόμη επτά θετικοί που ήδη έχουν τεθεί σε καραντίνα και είναι ασυμπτωματικοί. Τα κρούσματα των υπολοίπων επαφών στη δομή των μεταναστών βγήκαν πριν λίγο αρνητικά και εξακολουθούν να γίνονται έλεγχοι. Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης βρίσκονται περίπου 200 μετανάστες και πρόσφυγες και λαμβάνονται αυστηρά μέτρα για να μην γίνει διασπορά του ιού.

Παρόμοια ανησυχία υπάρχει και στο κέντρο κράτησης του Φυλακίου, που βρίσκεται στο ίδιο συγκρότημα και ανήκει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εκεί βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό αστυνομικός, ο οποίος πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν σε γάμο που έγινε πρόσφατα στην περιοχή του Έβρου, όπου βρέθηκαν θετικοί προσκεκλημένοι. Λαμβάνονται και από εκεί δείγματα για κορωνοϊό. Στο κέντρο κράτησης βρίσκονται περίπου 100 μετανάστες.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ