Συνελήφθη για απάτη με κάρτες – κλώνους με λεία 1,3 εκ. ευρώ - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Συνελήφθη για απάτη με κάρτες – κλώνους με λεία 1,3 εκ. ευρώ

Μέλος πανευρωπαϊκού κυκλώματος υποκλοπής τραπεζικών καρτών με λεία που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ συνελήφθη στους Ευζώνους από αστυνομικούς του τμήματος Παιονίας. Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών, όμως η δράση του ίδιου και των συνεργών του είχε αναπτυχθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΤΟΥΡΗ

Πρόκειται για 53χρονο από τα Σκόπια, ο οποίος το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης για να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και το αίτημα έκδοσης των γερμανικών αρχών. Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα των εισαγγελικών αρχών του Μονάχου, το 2016 μαζί με συνεργούς του «μπλόκαραν» μηχανήματα αυτόματων τραπεζικών συναλλαγών (ΑΤΜ), υπέκλεψαν τα στοιχεία τραπεζικών καρτών με την αντιγραφή της μαγνητικής ταινίας και του pin «παγιδεύοντας» τη σχισμή εισόδου με καταγραφικό μηχάνημα και τοποθετώντας πρόσθετο πληκτρολόγιο. Κατηγορείται πως μόνον στη Γερμανία κατάφερε με κάρτες – κλώνους να αποσπάσει 204.000 ευρώ.

Το ίδιο πρόσωπο φέρεται ότι συμμετείχε στο κύκλωμα που είχε ακριβώς την ίδια δράση στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στη Γαλλία και στη χώρα του, με συνολική λεία 1.349.000 ευρώ.

Μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο τις επόμενες ημέρες θα κρίνει εάν θα εκδοθεί ή όχι στη Γερμανία.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ