ΣΥΡΙΖΑ: Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής Θεσσαλονίκης καταδικάζει τον άγριο ξυλοδαρμό του διανομέα - Karfitsa.gr
Κοινωνία Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής Θεσσαλονίκης καταδικάζει τον άγριο ξυλοδαρμό του διανομέα

Να μπει τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία ζητά το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής των Νομαρχιακών Επιτροπών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, καταδικάζοντας τον άγριο ξυλοδαρμό του διανομέα φαγητού από τον πρώην εργοδότη του. Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής των Νομαρχιακών Επιτροπών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζει τον άγριο ξυλοδαρμό εργαζόμενου σε κατάστημα εστίασης από τον πρώην εργοδότη του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Τέτοια περιστατικά δεν μπορούν να απαντώνται ατομικά ή από ομάδες με τη λογική της “βίας στη βία”. Το οργανωμένο εργατικό κίνημα οφείλει να απαντήσει. Η ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με τις αρχές της επεκτασιμότητας αλλά και με το σύνολο των  νομοθετικών παρεμβάσεων για την προστασία των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία, δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Τώρα είναι η ώρα το εργατικό κίνημα να παλέψει για καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας για όλες και όλους. Να εκμεταλλευτεί προς όφελος των εργαζόμενων τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται. Να αφήσει πίσω λογικές  αδράνειας και συμβιβασμού και πρακτικές μικροπολιτικής  σκοπιμότητας ώστε να διεκδικήσει με ενότητα και αγώνα το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα σε  αξιοπρεπείς μισθούς και  εργασιακές συνθήκες  για όλους τους  εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Για να μπει ένα τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία».

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ