, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σχεδίου Νόμου για τις αστικές αναπλάσεις

Το Σχεδίου Νόμου για τις αστικές αναπλάσεις έχει στόχο το πρασίνισμα των πόλεων με την απόκτηση χώρων για φύτευση, ώστε να αντέξουν στις νέες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής
Ο τίτλος του νομοσχεδίου είναι: «Πλαίσιο αναζωογόνησης και αναπλάσεων αστικού χώρου, βελτίωση και εκσυγχρονισμός των θεσμικών εργαλείων και των διαδικασιών για τον σχεδιασμό, τον επανασχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων ανάπλασης με στόχο την αειφορία και την ανθεκτικότητα των οικισμών».
Θα παρουσιάσει σήμερα, σε πολιτικά κόμματα, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης, κοινωνικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Δημαράς.
Στο σχέδιο προβλέπονται εργαλεία για:

  • την πολεοδομική αναμόρφωση περιοχών εντός σχεδίου πόλεως ή εντός οριοθετημένων οικισμών,
  • τη μίσθωση κενών οικοπέδων για προσωρινή κοινή χρήση, και κενών κτηρίων για κοινωνικά προγράμματα.

Επίσης, ενεργοποιούνται προγράμματα φύτευσης και προστασίας αστικού και περιαστικού πρασίνου, ρυθμίσεις για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση δημόσιου χώρου, ενώ δίνονται πολεοδομικά κίνητρα και ρυθμίσεις για τη διεύρυνση και απελευθέρωση δημόσιου χώρου.
Η παρουσίαση της νομοθετικής πρωτοβουλίας θα γίνει στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΝ και αποσκοπεί στην ενημέρωση και τον διάλογο.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:  «Η εκδήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί αποτυπώνει την επιστημονική γνώση και εμπειρία δεκάδων επιστημόνων εθελοντών και υπηρεσιακών που εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί το σχέδιο νόμου στα πλαίσια της διοικητικής συνέχειας και της χρηστής διαχείρισης των δημόσιων πόρων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.