Σωτήρης Μπάτος: Το Ωραιόκαστρο είναι το κατάλληλο μέρος για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη Συνεντεύξεις

Σωτήρης Μπάτος: Το Ωραιόκαστρο είναι το κατάλληλο μέρος για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου

Ο Σωτήρης Μπάτος μεγάλωσε έχοντας κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι την αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα της. Γιος του πρώην δημάρχου Ωραιοκάστρου, μηχανολόγος – μηχανικός στο επάγγελμα, ο οποίος στις πρόσφατες εκλογές στάθηκε δυναμικά στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα. Πλέον, κατέχει τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας. Να συμπληρώσω πως είναι ένας νέος και ιδιαίτερα σεμνός άνθρωπος, με πολλά προσόντα και κυρίως όρεξη για δουλειά…

Συνέντευξη στην Αναστασία Καρυπίδου

Πώς είναι να μεγαλώνεις με μπαμπά δήμαρχο;

Συναρπαστικό. Μπορεί ο πατέρας μου να μας έλειπε πολύ, μπορεί τα προβλήματα του Δήμου να επηρέαζαν την καθημερινότητα μας, όμως βλέποντας τον τόπο μου να μετατρέπεται σε μία καλά οργανωμένη πόλη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες ευρωπαϊκές με γέμιζε υπερηφάνεια για τον πατέρα μου και για τις προσπάθειές του.

 

Επέλεξες όμως την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας…

Με κέρδισε ο άνθρωπος Απόστολος. Όταν μου έκανε την πρόταση να συστρατευτώ στην προσπάθεια του το 2014 ήμουν σίγουρος για την επιλογή που έκανα. Ήξερα ότι θα καταφέρουμε πολλά για το καλό της Περιφέρειας και νομίζω ότι δικαιώθηκα για την απόφασή μου.

Πρόκληση η αντιπεριφέρεια Αγροτικής Ανάπτυξης;

Μεγάλη. Ο Αγροδιατροφικός Τομέας είναι ο βασικότερος πυλώνας ανάπτυξης της περιφέρειάς μας. Επομένως είναι στοίχημα για εμένα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του Περιφερειάρχη μας.

Τι ατού έχει η περιοχή στον αγροτικό τομέα;

Το μεγαλύτερο ατού της Κεντρικής Μακεδονίας είναι οι ίδιοι οι παραγωγοί της, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Δεν είναι τυχαίο ότι η Περιφέρειά μας είναι 1η σε απορροφητικότητα σε όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα του Αγροδιατροφικού τομέα. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Προλαβαίνεις τις υποχρεώσεις στο τεχνικό γραφείο;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι τυχερός γιατί έχω εξαιρετικούς συνεργάτες οι οποίοι έχουν αναλάβει μεγάλο μέρος της δουλειάς μου. Γιατί όσο και αν θέλω να πιστεύω το αντίθετο, είναι πολλές φορές αδύνατον να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις της Περιφέρειας και του γραφείου ταυτόχρονα.

Από μικρός Ωραιοκαστρίτης…δεν σκέφτηκες ποτέ τη μετακόμιση;

Όχι δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Το Ωραιόκαστρο είναι ένας τόπος πανέμορφος μέσα στην φύση, με καταπληκτικούς ανθρώπους. Είναι το κατάλληλο μέρος για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου.

Ποιο σημείο της Θεσσαλονίκης δεν αλλάζεις;

Την παραλία. Το μοναδικό είναι ότι όσες φορές και αν βρεθείς εκεί, πάντα κάτι καινούργιο θα σε εντυπωσιάσει κάτι διαφορετικό θα δεις.

Ελεύθερος χρόνος για το παιδί υπάρχει;

Δυστυχώς όχι όσος θα ήθελα. Όποτε είμαι σπίτι όμως είναι προτεραιότητά μου και προσπαθώ τον χρόνο που έχουμε μαζί να τον περνάμε παραγωγικά, να παίζουμε και να κάνουμε δημιουργικές δραστηριότητες.

Τι σε κάνει να χαμογελάς; 

Όμορφες στιγμές με την οικογένεια μου και τους δικούς μου ανθρώπους και το αίσθημα του να πετυχαίνω έναν στόχο που έχω θέσει.

Μια έκφραση που χρησιμοποιείς καθημερινά… 

Όλα είναι εφικτά, αρκεί να προσπαθήσουμε.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ