Σύριγγες και εγκατάλειψη στην πιο καινούργια παιδική χαρά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη Στραβά κι ανάποδα

Σύριγγες και εγκατάλειψη στην πιο καινούργια παιδική χαρά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Κάτοικοι που μένουν στην περιοχή της Αχειροποίητου παίρνουν την πρωτοβουλία και καθαρίζουν μόνοι τους κλειδωμένη παιδική χαρά που βρίσκεται στην πλατεία Μακεδονομάχων δίπλα στο εργοτάξιο του μετρό.
Με σκούπες και φαράσια στα χέρια έπιασαν δουλειά, αφού έδωσαν ραντεβού μέσω Facebook, πήδηξαν τα κάγκελα και έπιασαν δουλειά, μιας και το πάρκο βρίσκεται κλειδωμένο χωρίς να έχει δοθεί η απαραίτητη άδεια εδώ και περίπου 6 μήνες όπως λένε.
Φωτορεπορτάζ – κείμενο: ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΛΜΑΖΗΣ
«Παρ’ όλο που η παιδική χαρά είναι έτοιμη εδώ και μήνες, η περιφέρεια δεν έχει δώσει ακόμα την απαραίτητη έγκριση λειτουργίας, έτσι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δηλώνει αναρμόδιος για την καθαριότητα του χώρου μιας που παραμένει κλειδωμένος για όλους. Έτσι πήραμε την απόφαση να το καθαρίσουμε μόνοι μας από κάθε λογής βρωμιά μιας και χρησιμοποιούμε έστω και σε αυτήν την κατάσταση τον χώρο».
Την ίδια ώρα οι κάτοικοι παραπονιούνται για εικόνα εγκατάλειψης ακόμα και περιμετρικά του πάρκου «Τα πράγματα είναι απελπιστικά ακόμα και έξω από την παιδική χαρά, βρίσκουμε συχνά χρησιμοποιημενες σύριγγες, καθώς το βράδυ περιφέρονται τοξικοεξαρτημενα άτομα».
Αρκετοί επίσης φέρνουν τα παιδιά τους με δική τους ευθύνη στην παιδική χαρά, πηδώντας τα κάγκελα, μιας και στην περιοχή δεν υπάρχουν άλλοι κατάλληλοι χώροι.

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ