Σύσκεψη υπό τους Κ. Τσιάρα και Στ. Καλαφάτη για το κτιριακό πρόβλημα των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη υπό τους Κ. Τσιάρα και Στ. Καλαφάτη για το κτιριακό πρόβλημα των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης

Τη βούληση τους να δώσουν λύση στο κτιριακό πρόβλημα των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, μετέφεραν, σε δηλώσεις τους, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ως πιο συμβατή λύση που προτάσσεται και συζητήθηκε στη σύσκεψη, είναι η απόδοση του γειτονικούπρος το υφιστάμενο δικαστικό Μέγαρο, κτιρίου- όπου σήμερα στεγάζονται τα ιατρεία του ΕΦΚΑ «Πύλης Αξίου»- για την μεταστέγαση ορισμένων δικαστικών υπηρεσιών. Για να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει προηγουμένως να βρεθεί το κατάλληλο κτίριο -ή τα κτίρια- όπου θα μεταφερθούν οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Ο κ. Τσιάρας διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρξει λύση που θα αιφνιδιάσει», αλλά η όποια λύση «θα έχει ως προϋπόθεση τη συνεννόηση». Στο σημείο αυτό, ο ίδιος επισήμανε ότι η μεταστέγαση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ «θα πρέπει να γίνει μέσα από συνθήκες που θα δημιουργούν και την εύκολη πρόσβαση και πολύ περισσότερο θα ικανοποιούν τις ανάγκες των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας».

Σχολιάζοντας δε την πρωτοβουλία που είχε αναληφθεί σε προ μηνών σύσκεψη για το ίδιο θέμα, όταν αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας για τη δρομολόγηση λύσης, ο υπουργός ανέφερε ότι «δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, γιατί μπήκαμε στην περίοδο της πανδημίας και ήταν δύσκολο να δρομολογηθεί εξέλιξη».

Από την πλευρά του ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι οφείλουμε να βρούμε λύση που να συμβάλλει στην αναβάθμιση της λειτουργίας της δικαιοσύνης στη Θεσσαλονίκη. «Θα διερευνήσουμε όλα τα ενδεχόμενα, θα κάνουμε έρευνα εις βάθος, θα ασχοληθούμε ενδελεχώς αλλά πρέπει να καταλήξουμε και θα καταλήξουμε. Αυτός είναι ο στόχος του υφυπουργείου Εσωτερικών» είπε, τονίζοντας ότι υπάρχει «άμεσος ορίζοντας» για την επίλυση αυτού του διαχρονικού θέματος.

Εκτός από τους δύο υπουργούς στη σύσκεψη συμμετείχαν η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου και μέσω τηλεδιάσκεψης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο νομικός κόσμος εκπροσωπήθηκε-με φυσική παρουσία- από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθη Κουτσοχήνα και τον πρόεδρο της Επιτροπής Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, πρόεδρο Εφετών Χρήστο Νάστα, ενώ ο ιατρικός και υγειονομικός δια του επικεφαλής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του συντονιστή του ΕΦΚΑ Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνου Ζιγκερίδη.

πηγή ΑΜΠΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ