Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδίκασε την επίθεση κατά του Μπουτάρη - Karfitsa.gr
Karfitsomata Θεσσαλονίκη Ροή

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδίκασε την επίθεση κατά του Μπουτάρη

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου Θεσσαλονίκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στάθηκε απέναντι στην επίθεση που δέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Προφανώς όλος ο δημοκρατικός κόσμος και όλο το πολιτικό φάσμα καταδικάζει απερίφραστα αυτή την άνανδρη επίθεση. Γίνεται ακόμα πιο βαρύ όταν η επίθεση από τα φασιστάκια τα οποία τα ξέρουμε. Ο κ. Καλαφάτης δεν μπόρεσε να τους κατονομάσει», υποστήριξε η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρία Καλφακάκου.

Από εκεί και πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης ο κ. Δελής σημείωσε ότι “τέτοιες ενέργειες απαράδεκτες, τραμπούκικες, φασισιστικές σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους συλλόγους και τις ενώσεις των ποντίων. Δεν εκφράζουν το δημοκρατικό λαό τούτης της πόλης. Τέτοιες επιθέσεις είναι καταδικασμένες ιστορικά στη συνείδηση του λαού αυτής της πόλης”.

Ενώ ο κ. Δελής επιτέθηκε στην Χρυσή Αυγή επισημαίνοντας ότι «μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση που είναι υπόδικη και δικάζεται για τα εγκλήματα αυτός ο εκφασισμός που καλλιεργείται και από άλλους τύπους που εμφανίζεται στα παράθυρα πολλών τηλεοπτικών καναλιών αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και απομονώνεται μόνο από τον ίδιο το λαό. Ας σκεφτούμε όλοι, με αφορμή τη βάρβαρη επίθεση».

Από την παράταξη «Γειτονιές σε Δράση» ο κ. Αϊβάζογλου έκανε λόγο για μια επίθεση απέναντι στη Δημοκρατία και κάλεσε τους πολίτες να αποδείξουν ότι δεν έχουν  ανοσία στο δηλητήριο.

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη» κ. Σεβρής εξέφρασε την καταδίκη του για την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Μπουτάρης και επεσήμανε ότι το περιστατικό αμαύρωσε την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Ό,τι και να είπε ο Γιάννης Μπουτάρης δεν μπορεί να δικαιολογεί βίαιες πρακτικές από έναν όχλο προς έναν άνθρωπο χωρίς προστασία. Όλο αυτό ρίχνει νερό στο μύλο για μηδενική ανοχή στη διαφωνία”, είπε με νόημα ο κ. Σεβρής.

Σχολιάστε

Polls

Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης;

Loading ... Loading ...


 

 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ