Σ. Αραχωβίτης: Θα υπάρξουν βελτιώσεις για τους αγρότες - Karfitsa.gr
Πολιτική

Σ. Αραχωβίτης: Θα υπάρξουν βελτιώσεις για τους αγρότες

«Είναι γεγονός ότι στη μεταμνημονιακή Ελλάδα η παραγωγική ανασυγκρότηση περιλαμβάνει σαν ακρογωνιαίο λίθο την πρωτογενή παραγωγή» δήλωσε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης.

«Η Ελλάδα έχει δυνατότητες, μέχρι τώρα είχαμε τους περιορισμούς των μνημονίων, είχαμε περιοριστικούς παράγοντες άλλους, οι οποίοι έδωσαν αυτό που μπορούσαν να δώσουν, είχαμε ένα όριο, τώρα διευρύνονται τα όρια, διευρύνονται οι δυνατότητες. Σε κάθε περίπτωση έχουμε περάσει ήδη στη μεταμνημονιακή εποχή» ανέφερε μιλώντας σε συνέντευξη του.

«Η αύξηση του εισοδήματος των αγροτών να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, αφορά στην απόδοση στο προϊόν της αξίας που του χρειάζεται. Δεν είναι μία κίνηση, είναι μια σειρά κινήσεων οι οποίες σχετίζονται μεταξύ τους» συμπλήρωσε.

«Για το φορολογικό και το ασφαλιστικό ήδη μέχρι τώρα η μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών προστατεύεται. Από εκεί και πέρα για τους μεσαίους και μεγάλους αγρότες θα υπάρξουν σαφώς βελτιώσεις, γιατί είναι αναγκαίες, ωστόσο μιλάμε για την τιμή του προϊόντος» τόνισε.

«Μέχρι τώρα οι προκάτοχοι μας είχαν τα χέρια τους δεμένα σε ένα σκληρό πλαίσιο μνημονιακό. Τώρα αυτά τα πλαίσια διευρύνονται» υπογράμμισε.

«Το νέο κυβερνητικό σχήμα, η ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος έρχεται σε μια στιγμή, στη μεταμνημονιακή εποχή, όπου σηματοδοτεί συγκεκριμένα πράγματα. Αυτά τα πράγματα είναι η προσπάθεια της χώρας να σταθεί ξανά στα πόδια της σε όλους τους τομείς» κατέληξε.

«Δεν θα υπάρξει παροχολογία, θα υπάρχουν συγκεκριμένες στοχεύσεις» ανέφερε.

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ