Σ.Τσιόδρας για Γερμανό καθηγητή: Παρουσιάστηκε θρόμβωση στους πνεύμονές του - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Σ.Τσιόδρας για Γερμανό καθηγητή: Παρουσιάστηκε θρόμβωση στους πνεύμονές του

«Ο ιός μπορεί να προκαλεί και σοβαρά κρούσματα σε νέους ανθρώπους, όπως είδαμε χθες με την περίπτωση του Γερμανού επισκέπτη καθηγητή» τόνισε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή  που είχε επισκεφθεί για σεμινάρια το Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Μεταξύ άλλων ο λοιμοξιωλόγος του υπουργείου Υγείας στην καθιερωμένη ενημέρωση του ανέφερε ότι στην περίπτωση του, παρουσιάστηκε θρόμβωση στους πνεύμονες.

«Ο ιός μπορεί να προκαλεί και σοβαρά κρούσματα σε νέους ανθρώπους, όπως είδαμε χθες με την περίπτωση του Γερμανού επισκέπτη καθηγητή. Εκεί εμφανίστηκε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα. Πρόκειται για μία επιπλοκή που πρόσφατα συσχετίστηκε με τη λοίμωξη από τον νέο ιό και για την οποία, τις τελευταίες μέρες είναι σε επαγρύπνιση όλοι οι γιατροί του κόσμου, αλλά και οι Έλληνες γιατροί» ανέφερε αρχικά ο κ. Τσιόδρας.

«Μάλιστα η ομάδα των γιατρών που παρακολουθούσε τον Γερμανό καθηγητή, του χορηγούσε ειδική προληπτική αντιπηκτική αγωγή γι’ αυτό τον σκοπό. Η επιπλοκή που παρουσιάστηκε δεν αφορά μεγάλο ποσοστό ασθενών. Όπως μας δείχνουν δημοσιευμένα δεδομένα από Κινέζους συναδέλφους, αυτά τα σπάνια συμβάντα δεν αλλάζουν την εικόνα που έχουμε για την πορεία της νόσου και ειδικότερα όταν αυτή αφορά υγιείς ανθρώπους χωρίς άλλα προβλήματα υγείας» πρόσθεσε ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ