Σ. Τσιόδρας: Οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται από ασθενείς, συνοδούς και επαγγελματίες υγείας - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Σ. Τσιόδρας: Οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται από ασθενείς, συνοδούς και επαγγελματίες υγείας

Στο θέμα των προστατευτικών μασκών επανήλθε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι οι οδηγίες των ευρωπαϊκών Αρχών επισημαίνουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείται από νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και ανθρώπους που φροντίζουν ασθενείς, ενώ θύμισε ότι υπάρχει παγκοσμίως τεράστια έλλειψη.

Παρόλα αυτά, παραδέχτηκε ότι στο θέμα της χρήσης των μασκών υπάρχει διεθνώς διχογνωμία και τόνισε ότι έχει ζητήσει να τοποθετηθεί επισήμως το ευρωπαϊκό κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων.

Συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε:

«Ο ΠΟΥ και το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν πει ότι μόνο τα άτομα με συμπτώματα, όσοι φροντίζουν για αυτά, καθώς και οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να φορούν μάσκες.

»Αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει μία διχογνωμία. Κάποιοι εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου του κινέζικου Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, πιστεύουν ότι μπορεί να είναι χρήσιμη για αυτή την πανδημία. Άλλοι εξίσου ειδικοί πιστεύουν ότι η στρατηγική αυτή είναι λάθος, όταν υπάρχει τεράστια έλλειψη μασκών στην αγορά και ότι ενέχει και κινδύνους γιατί δεν χρησιμοποιείται σωστά.

Είναι η πανδημία των πολλών αβεβαιοτήτων και ερωτηματικών. Εμείς είμαστε θιασώτες της επιστημονικής αλήθειας, η οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί 100% να τεκμηριωθεί. Σίγουρα αυτή τη στιγμή το μέγιστο όφελος από τις μάσκες είναι στα νοσοκομεία, στο προσωπικό μας, στους ασθενείς και σε όσους του περιποιούνται. Εκεί χρειάζονται περισσότερο και μάλιστα με την τεράστια έλλειψη μασκών σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα αν όλοι τηρούσαμε τις σωστές αποστάσεις δεν έχει νόημα η χρήση τους.

Παρόλα αυτά, όπως κάνω συνήθως όταν προκύπτουν παρόμοια διλήμματα, επικοινώνησα με το ευρωπαϊκό CDC και τους ζήτησα να τοποθετηθούν επίσημα για αυτό το θέμα. Ο ΠΟΥ διαβεβαιώνει ότι η κύρια χρησιμότητα των μασκών είναι για την προστασία των επαγγελματιών υγείας και των ασθενών».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ