Σ. Τσιόδρας: Τα γάντια ενδεχομένως δημιουργούν ψεύτικη αίσθηση ασφαλείας - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Σ. Τσιόδρας: Τα γάντια ενδεχομένως δημιουργούν ψεύτικη αίσθηση ασφαλείας

Για τη χρήση γαντιών μιας χρήσης μίλησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής κατά την τοποθέτησή του «είναι λίγες οι ενδείξεις» ότι τα γάντια προστατεύουν από τον ιό.

Μάλιστα, παρά τις καλές προθέσεις, «η αδιάκριτη χρήση είναι σε μεγάλο βαθμό μάταιη και μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερο βλάβη παρά καλό», καθώς τα γάντια ενδεχομένως δημιουργούν «ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας».

«Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια. Το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο. Καλύτερη άμυνα έναντι του ιού το πλύσιμο των χεριών», διευκρίνισε ο καθηγητής και κατέληξε λέγοντας «μην φοράτε γάντια μιας χρήσης».

Εξάλλου, τα γάντια μίας χρήσης έχουν σχεδιαστεί για χρήση διαφορετική από αυτή που παρατηρείται (πχ. έχουν σχεδιαστεί για σύντομη χρήση) και μπορεί να τρυπήσουν εκθέτοντας εκείνον που τα χρησιμοποιεί σε κίνδυνο μόλυνσης, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας.

Αναφορικά με το πότε πρέπει να φοράμε μάσκα στο πρόσωπο σημείωσε ότι «σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας», επικαλούμενος τις τελευταίες εισηγήσεις των ΠΟΥ και ECDC .

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ