Τάκης Θεοδωρικάκος: Είναι μαραθώνιος η μάχη κατά του κορωνοϊού - Karfitsa.gr
Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος: Είναι μαραθώνιος η μάχη κατά του κορωνοϊού

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε πρόσφατες δηλώσεις του χαρακτήρισε την μάχη κατά του κορωνοϊού ως μαραθώνιο και πρόσθεσε ότι πρέπει να κρατήσουμε δυνάμεις γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε την τέλεια καταιγίδα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Η κυβέρνηση, πρώτη στην Ευρώπη, έχει πάρει τα περιοριστικά μέτρα με τα οποία σώζουμε ανθρώπινες ζωές. Τα μέτρα αυτά αποτελούν ένα μεγάλο όπλο για να παραμείνει όρθια η οικονομία μας. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μέτρων που έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την υποστήριξη των θέσεων εργασίας, γιατί αυτό είναι το κρίσιμο για να παραμείνει όρθια και παραγωγική η οικονομία μας. Στηρίζουμε εργαζόμενους, την υγιή επιχειρηματικότητα με ένα πακέτο μέτρο το οποίο υλοποιείται. Ο κ. Τσίπρας έχει μια ιστορία σε μαξιμαλιστικούς στόχους και πιστεύω ότι δεν είναι χρήσιμος οδηγός αυτή τη στιγμή να επανέλθουμε σε πρόσθετα αιτήματα, τα οποία δεν είναι σε θέση να ικανοποιηθούν. Όλοι πρέπει να σκεφθούμε –και αυτό πρέπει να το σκεφθεί και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης- ότι αυτή η υπόθεση είναι μαραθώνιος, δεν είναι δρόμος ταχύτητας. Ελπίζουμε ότι με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, Απρίλιο, ίσως Μάιο… να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και τι θα αποφασίσουν οι ειδικοί επιστήμονες, αλλά ο κίνδυνος του κορωνοϊού θα είναι εδώ όλους τους επόμενους μήνες. Κανείς δεν ξέρει τι θα συναντήσουμε μπροστά μας και επομένως πρέπει να κρατήσουμε δυνάμεις για να τα φέρουμε, όπως πρέπει, εις πέρας σε αυτόν τον μαραθώνιο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση στηρίζουν την Αυτοδιοίκηση για να αποτελέσουν έναν πυλώνα κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης και ανάπτυξης. Για αυτό υπενθύμισε πως έχουν δοθεί 10,7 εκατ. στους Δήμους και 5 εκατ. στις Περιφέρειες για τις έκτακτες δαπάνες και τόνισε ότι σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Δημ. Σταμάτη και τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συνεργασία, οδηγούμαστε σε ένα κατ’ αρχήν τρίμηνο πάγωμα των υποχρεώσεων των Δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Παράλληλα ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μεθαύριο Πέμπτη το υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους Δήμους «στηρίζοντας ξανά την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και μέσα σε αυτό το πρόγραμμα θα εντάσσονται δράσεις και δαπάνες ενάντια στον κορωνοϊό. Και αυτό θα αποτελέσει μια πρόσθετη ανακούφιση για τους Δήμους».

Σε ότι έχει να κάνει με την χαλάρωση των μέτρων ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε πως αρμόδιος να απαντήσει είναι ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, εκτίμησε όμως ότι όσο πιο πειθαρχημένα εφαρμόζουμε τα μέτρα που έχουν ληφθεί τόσο πιο γρήγορα θα έλθει η χαλάρωση των μέτρων. «Πρέπει να δείξουμε υπομονή και καρτερικότητα. Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα ξέρουμε να βάζουμε τα δυνατά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ