Τέλος στις προγραμματισμένες εργασίες από την ΕΥΑΘ σε εγρήγορση και ο ΔΕΔΔΗΕ στην κεντρική Μακεδονία - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Τέλος στις προγραμματισμένες εργασίες από την ΕΥΑΘ σε εγρήγορση και ο ΔΕΔΔΗΕ στην κεντρική Μακεδονία

Η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, σταματά όλες τις προγραμματισμένες της εργασίες για να μη σταματήσει η υδροδότηση, πουθενά και για κανένα λόγο.

«Η κρισιμότητα της περιόδου, μας αναγκάζει να αναβάλλουμε τα προγραμματισμένα έργα μας για να μη χρειαστεί να διακόψουμε την υδροδότηση έστω και για μερικές ώρες», τόνισε μιλώντας στο Radio North98 και στην εκπομπή «Ρότα Βόρεια», ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Άγης Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος εξήγησε πως υπάρχει αυτή η δυνατότητα καθώς δε βρίσκεται σε εξέλιξη κάποιο έργο που να απαιτεί άμεσα την ολοκλήρωσή του. Σύμφωνα, πάντα με τον κ. Παπαδόπουλο, όλα τα συνεργεία της ΕΥΑΘ, βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Σε περίπτωση βλάβης στο δίκτυο έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να υπάρχουν στις βάρδιες για τις οποίες έχει προβλεφθεί και ένας μηχανισμός στήριξης για να μη διακοπεί η εργασία τους και να ξεπεραστεί το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και χωρίς πολύωρη διακοπή του νερού. «Όλο το τεχνικό προσωπικό βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο», διαβεβαίωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Επίσης, η διοίκηση της Εταιρείας εφιστά την προσοχή σε όσους πετούν στις τουαλέτες χαρτιά από ρολά κουζίνας, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντηλα ή αντισηπτικά υγρομάντηλα, γάντια μιας χρήσης ή ακόμη και μάσκες, προϊόντα που κατά κόρον καταναλώνονται το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της ατομικής φροντίδας και προστασίας από τον COVID-19. Όπως εξηγεί η διοίκηση της ΕΥΑΘ, «τα προϊόντα αυτά δε διασπώνται και, σε συνδυασμό με λίπη και λάδια, μπορεί να προκαλέσουν εμφράξεις στις σωληνώσεις, τα αντλιοστάσια και τις εγκαταστάσεις αποχέτευσης, σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία η εταιρεία λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων της».

Στην μάχη για την αποφυγή οποιασδήποτε διακοπής στην ηλεκτροδότηση βρίσκεται και ο ΔΕΔΔΗΕ. Σύμφωνα, με τα μέλη της διοίκησης του, «υπάρχει και εδώ αυξημένη επαγρύπνηση και ετοιμότητα με στόχο την αδιάλειπτη και απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση όλης της χώρας καθώς και την ασφαλή εξυπηρέτηση όλων. Καμμία προγραμματισμένη εργασία για το δίκτυο της ηλεκτροδότησης δεν πρόκειται να γίνει».

Παράλληλα, έχει τεθεί σε εφαρμογή και ένα σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας. Σύμφωνα με αυτό πέρα από τα τεχνικά συνεργεία της βάρδιας υπάρχουν τεχνικοί σε αναμονή για να συνδράμουν εάν χρειαστεί. Σε περίπτωση βλάβης, υπάρχει ο σχεδιασμός ώστε ο χρόνος αντιμετώπισής της να περιοριστεί στο μισό και να μην χρειαστούν πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ