Τέταρτο συνέδριο τουρισμού: Στο «μικροσκόπιο» οι τουριστικές τάσεις - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Τέταρτο συνέδριο τουρισμού: Στο «μικροσκόπιο» οι τουριστικές τάσεις

Τις τάσεις του τουρισμού και το τουριστικό μοντέλο του μέλλοντος επιχειρούν να καταγράψουν οι φορείς του τουρισμού που συμμετέχουν στο 4ο συνέδριο τουρισμού των 5 διμερών επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται σήμερα στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Η γενική διευθύντρια τουριστικής πολιτικής του υπουργείου Τουρισμού Παναγιώτα Διονυσοπούλου, τόνισε ότι καταγράφονται αυξητικές τάσεις στις προ κρατήσεις για το 2019, ενώ γνωστοποίησε ότι προστίθενται νέες πτήσεις από το εξωτερικό.Η κα. Διονυσοπούλου αναφέρθηκε στην τετραετία επιτυχιών στον τομέα του Τουρισμού, που προηγήθηκε με την Ελλάδα να έχει επιτύχει αύξηση άνω του 35% στον εισερχόμενο τουρισμό και  ρεκόρ στα έσοδα.

Η πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Βούλα Πατουλίδου τόνισε ότι ο κλάδος του τουρισμού είχε θετικό πρόσημο στα χρόνια της κρίσης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο στόχος για 5 εκατ. διανυκτερεύσεις το χρόνο την επόμενη πενταετία δεν είναι ανέφικτος», αναφερόμενη στο επενδυτικό ενδιαφέρον στην πόλη.

Ο αντιπρόεδρος του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος τόνισε ότι η συνεργασία των πέντε Διμερών Επιμελητηρίων πέτυχε να καθιερώσει σε θεσμό το ετήσιο Τουριστικό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης.

Το φετινό  συνέδριο με τίτλο «Τουρισμός: το μοντέλο του μέλλοντος» διοργανώνεται από το ελληνοαμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο, το ελληνοβρετανικό και εμπορικό επιμελητήριο, το ελληνογαλλικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο, το ελληνογερμανικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο και το ελληνοϊταλικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Φωτογραφίες: ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΛΜΑΖΗΣ

 

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε για δήμαρχο στο δήμο Θεσσαλονίκης;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ