Τίνα Α. Μιχαηλίδου: «Γίναμε πιο ευαίσθητοι και άνθρωποι λόγω της καραντίνας» - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Τίνα Α. Μιχαηλίδου: «Γίναμε πιο ευαίσθητοι και άνθρωποι λόγω της καραντίνας»

Συνέντευξη στη Φιλίππα Βλαστού

Έντεκα γυναίκες, που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους έχουν κάτι κοινό, έναν χωρισμό express. Οι ιστορίες τους, γεμάτες με μηνύματα, έχουν συναντηθεί στο πρώτο βιβλίο της Τίνας Α. Μιχαηλίδου, με τίτλο «Και μη χειρότερα». Μιλώντας στην Karfitsa αναφέρει μεταξύ άλλων τον βαθύτερο λόγο που την οδήγησε να γράψει αυτό το βιβλίο.

 

Η συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου «μου πήρε πολλά χρόνια. Το άφηνα, το έπιανα και μετά το άφηνα ξανά. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα όταν ξεκίνησα να γράφω το βιβλίο να σκέφτομαι πρώην μου και να ανοίγουν ξανά οι πληγές μου. Τελικά, όταν αρρώστησε ο μπαμπάς μου το βιβλίο έμεινε στο συρτάρι και το θυμήθηκα τώρα με την καραντίνα. Ήθελα να το τελειώσω επιτέλους και να εκδοθεί. Γράφτηκε στην Αθήνα και τα συναισθήματά μου από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει. Όσο το τελείωνα μετάνιωσα για το πόσο πολύ στεναχωριόμουν για πράγματα που είχα βιώσει σε κάποιες σχέσεις μου. Αλλά όταν είσαι νέος/α έχεις το δικαίωμα να κλάψεις και να πονέσεις. Ο βαθύτερος λόγος για γράψω αυτό το βιβλίο ήταν ότι ήθελα να βοηθήσω και άλλες κοπέλες στο να ξεπεράσουν έναν χωρισμό και να μην επηρεάζεται η ψυχολογία τους αρνητικά για έναν τέτοιον λόγο».

Το βιβλίο θα το «περιέγραφα ως χιουμοριστικό με δόσεις αλήθειας. Με πολλά μηνύματα/μαθήματα που πρέπει να πάρει μια χωρισμένη σε οποιαδήποτε ηλικία και αν είναι. Το βιβλίο μου το έχω λατρέψει, καθώς έχω γράψει και την δική μου ιστορία που είναι κατάθεση ψυχής».

Τα μηνύματα που περνάει «είναι πολλά. Για παράδειγμα ότι δεν πρέπει να δίνουμε βαρύτητα στην εξωτερική ομορφιά, αλλά στην ομορφιά της ψυχής, δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε για βλακείες και να μη χαλάμε τη ζωή μας, πως η ζωή είναι μικρή και δεύτερη δεν έχει, να μην χάνουμε το χαμόγελό μας και τον εαυτό μας για έναν πρώην».

Το βιβλίο απευθύνεται «κυρίως στις γυναίκες, αλλά μπορεί να το διαβάσει και ένας άντρας. Η αλήθεια είναι ότι με ρωτάνε πάντα γιατί όταν γράφω για χωρισμούς δεν απευθύνομαι και στα δύο φύλα και η απάντησή μου πάντα είναι ότι κατά 99% τα site, περιοδικά που αρθρογραφώ είναι γυναικεία και δε μπορώ να μπω στο μυαλό ενός άντρα όταν χωρίζει, παρόλο που έχω άντρες κολλητούς που μου λένε για τους χωρισμούς και πάλι δυσκολεύομαι να γράψω κάτι τέτοιο. Οπότε γράφω για γυναίκες με βάση τη δική μου εμπειρία. Στο μέλλον θα υπάρχουν και άλλα βιβλία, τα οποία θα έχουν πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία».

Πριν μπούμε στο lockdown «επειδή πέρα από Θεολογία έχω σπουδάσει και βοηθός νοσηλευτή, έκανα την πρακτική μου σε νοσοκομείο, η οποία εκείνη τη βδομάδα τελείωσε. Δυστυχώς όταν μας ανακοινώθηκε η καραντίνα η σχολή έκλεισε οπότε στο Νοσοκομείο δεν ήμουν για να βοηθήσω και εγώ σε αυτή τη κατάσταση, αλλά και ανοιχτή να ήταν η σχολή η πρακτική μου είχε τελειώσει. Βίωσα όμως μια πρωτόγνωρη κατάσταση κάτι που δεν είχα ξαναδεί και νομίζω κανένας μας δεν έχει ξαναζήσει. Εύχομαι να μη ξαναζήσουμε κάτι τέτοιο. Από την άλλη όμως η καραντίνα μας έκανε να σκεφτούμε κάποια πράγματα, να αναθεωρήσουμε, να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, διάφορα χόμπι που πιθανόν να μην είχαμε τον χρόνο να τα ανακαλύψουμε, αλλά και να γίνουμε λίγο πιο ευαίσθητοι και άνθρωποι».

Στην καραντίνα «διάβασα πολλά βιβλία που τα είχα αφήσει στη μέση, διότι λόγω της πρακτικής μου δεν προλάβαινα να τα ολοκληρώσω. Προσπάθησα να κάνω δημιουργικά πράγματα, όπως για παράδειγμα τελειοποίησα το βιβλίο μου, κάνοντας μερικές διορθώσεις, διευθέτησα μερικές λεπτομέρειες και πλέον έχουμε το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο πλέον το κρατάμε στα χέρια μας».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ