Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Χονγκ-Κονγκ προωθούν Ρεπουμπλικάνοι - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Χονγκ-Κονγκ προωθούν Ρεπουμπλικάνοι

Απόλυτος ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Ρεπουμπλικάνος Τζιμ Ριστς. Ο ίδιος εξέφρασε πως επιθυμεί από την Γερουσία, να ψηφίσει νομοθεσία για την υποστήριξη των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, καθώς οι διαδηλώσεις κλιμακώνονται στην πόλη που τελεί υπό κινεζική διοίκηση.

Ο ίδιος δήλωσε ότι προωθεί και είναι “δυναμικός υποστηρικτής” του νομοσχεδίου “Hong Kong Human Rights and Democracy Act,” το οποίο θα θέσει την ειδική μεταχείριση του Χονγκ Κονγκ από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο αυστηρότερου ελέγχου. “Θέλουμε να προωθηθεί,” δήλωσε ο Ριστς στην διάρκεια μιας συζήτησης στο Center for Strategic and International Studies στην Ουάσινγκτον.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων που τελεί υπό τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων ψήφισε ομόφωνα το ίδιο νομοσχέδιο στα μέσα Οκτωβρίου, προκαλώντας την αντίδραση του Πεκίνου ότι οι βουλευτές έχουν “κακές προθέσεις.”

Η επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο Ριστς ενέκρινε ένα παρόμοιο νομοσχέδιο τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν είχε προγραμματιστεί μία ψηφοφορία στην ολομέλεια του σώματος, η οποία θα πρέπει να το ψηφίσει, πριν αποσταλεί στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για υπογραφή. Ο Λευκός Οίκος, ο οποίος διεξάγει εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα δεν έχει διευκρινίσει αν ο πρόεδρος Τραμπ θα το υπογράψει ή θα ασκήσει βέτο.

Ο Ριστς αναμένεται μαζί με τον συνάδελφό του Μάρκο Ρούμπιο να συναντήσει σήμερα τον ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ για να συζητήσουν την πιθανότητα προώθησης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια του σώματος.

Το νομοσχέδιο προωθούν 37 Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές, οι υποστηρικτές του αναμένουν ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί εύκολα αν ο ΜακΚόνελ προγραμματίσει μία ψηφοφορία στην ολομέλεια.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ