Τα Δημήτρια αυτόνομος οργανισμός - Karfitsa.gr
Ειδήσεις Θεσσαλονίκη Πολιτισμός Ροή

Τα Δημήτρια αυτόνομος οργανισμός

Την πρόθεση του μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 να θεσπιστεί ο οργανισμός των Δημητρίων, προκειμένου το φεστιβάλ να αποσπαστεί από τη διεύθυνση Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης και να αποκτήσει περισσότερη ζωντάνια και ευελιξία, ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης κατά την απολογιστική συνέντευξη Τύπου των 53ων Δημητρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου τις 50 εκδηλώσεις των 53ων Δημητρίων (διήρκησαν από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Οκτωβρίου) παρακολούθησαν 38.000 θεατές. Κόπηκαν 8.815 εισιτήρια και τα έσοδα του δήμου από τα αυτά ήταν 14.486 ευρώ.

Σε πολλές εκδηλώσεις οι εισπράξεις από τα εισιτήρια δόθηκαν ως αμοιβή στους καλλιτέχνες. Τα έσοδα από τις χορηγίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως η φιλοξενία στα ξενοδοχεία, ήταν 76.853 ευρώ. Το σύνολο των δαπανών για τα 53α Δημήτρια ήταν 423.364 ευρώ και τα περισσότερα χρήματα (136.496 ή 32%) δόθηκαν για τις αμοιβές των καλλιτεχνών.

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης ήταν το showcase ελληνικών θεατρικών παραστάσεων που το παρακολούθησαν καλλιτεχνικοί διευθυντές από φεστιβάλ του εξωτερικού. Το φεστιβάλ της ρουμανικής πόλης Σιμπίου θα διοργανώσει μίνι αφιέρωμα στο ελληνικό θέατρο με τη συμμετοχή δύο παραστάσεων από τα Δημήτρια.

Στη συνέντευξη Τύπου πήραν το λόγο τα μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής Θούλη Μυσιρλόγλου – συντονίστρια/εικαστικά, Σάββας Πατσαλίδης – θέατρο, Δήμητρα Κορωναίου – χορός και Δημήτρης Τρίκας – μουσική), οι οποίοι θα συνεχίσουν το έργο τους και στην 54η διοργάνωση, μαζί με την κ. Χρυσίδου (η διοίκηση του δήμου παραδίδει τη σκυτάλη τον Αύγουστο του 2019).

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ