Τα Διαβατά... έγιναν Ειδομένη (φωτό) - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Τα Διαβατά… έγιναν Ειδομένη (φωτό)

Εικόνες που θυμίζουν Ειδομένη εκτυλίσσονται εδώ και λίγη ώρα έξω από το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά .

Πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, σε καταυλισμούς ακόμη και σε διαμερίσματα, φτάνουν ομαδικά από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, καθώς έχουν παρασυρθεί από εντελώς ψεύτικη πληροφόρηση ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα συνεχίσουν το πολυπόθητο ταξίδι τους στην Ευρώπη.

του Κώστα Καντούρη

Γυναίκες με παιδιά και ηλικιωμένοι έφτασαν με τρένα κυρίως από την Αθήνα στον σιδηροδρομικό σταθμό και στη συνέχεια με λεωφορεία του ΟΑΣΘ στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων των Διαβατών. Εδώ και λίγη ώρα έχουν κατασκηνώσει έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά  όπου όμως δεν τους επιτρέπεται η είσοδος. Λίγη ώρα νωρίτερα προκλήθηκε ένταση με ομάδες προσφύγων και μεταναστών και τις αστυνομικές δυνάμεις, δημιουργήθηκε στα Διαβατά, με τους μετανάστες να πετούν αντικείμενα προς τα όργανα της τάξης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις μεταξύ των προσφύγων. Μάλιστα προσπαθούν να αποτρέψουν τους πρόσφυγες να φτάσουν στο σημείο κάνοντας ελέγχους ακόμη και τα αστικά λεωφορεία που φτάνουν στη στάση έξω από το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Αυτήν την ώρα πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το camp και έχουν ανάψει φωτιές για να ζεσταθούν ενώ αναμένεται να αποφασίσουν  τις επόμενες κινήσεις τους.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ