Τα ΚΕΠ, τα βάσανα των πολιτών και των υπαλλήλων τους - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Θεσσαλονίκη

Τα ΚΕΠ, τα βάσανα των πολιτών και των υπαλλήλων τους

Το ΚΕΠ του δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Αγγελάκη επισκέφθηκε σήμερα ο Σπύρος Στεκούλης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Νίκος Ταχιάος – Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», όπου συναντήθηκε με τους εργαζομένους και με τον διευθυντή της αντίστοιχης διεύθυνσης κ. Αχιλλέα Μένο.

Τα ΚΕΠ δημιουργήθηκαν από το Υπ. Εσωτερικών, επί υπουργίας Σταύρου Μπένου, με οργανόγραμμα, αρμοδιότητες και μηχανογραφική υποστήριξη του υπουργείου. Λειτουργούν στην ουσία σαν διαμεσολαβητές, σαν διεκπεραιωτές αιτημάτων των πολιτών προς υπηρεσίες του κράτους ή των δήμων.

Οι δυσλειτουργίες που εμφανίζουν – και ο εκνευρισμός των πολιτών – οφείλονται περισσότερο στις γνωστές χαοτικές λειτουργίες του κεντρικού κράτους και σε ελλιπή μηχανογραφική υποστήριξη από τη μεριά του, παρά σε κακές πρακτικές των στελεχών τους.

Απέναντι στο διαρκές αίτημα για αύξηση προσωπικού, ο κ. Σπύρος Στεκούλης επεσήμανε ότι πρέπει να προηγηθεί η επέκταση και βελτίωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του κεντρικού κράτους και να ακολουθήσει η χαρτογράφηση των πραγματικών αναγκών των ΚΕΠ. Μέχρι να συμβεί αυτό, καθώς δεν είναι ευθύνη των δήμων, ούτε και του δ. Θεσσαλονίκης, τα ΚΕΠ πρέπει να ενισχυθούν άμεσα με μεταφορά προσωπικού από άλλες υπηρεσίες, καθώς «δημοσιονομικός χώρος» για αύξηση του προσωπικού του δήμου δεν φαίνεται να υπάρχει, με βάση την πενιχρότατη και ανεπαρκή χρηματοδότησή του από το κράτος.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ