Τα… μισά οφειλόμενα θα εισπράξουν οι συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Τα… μισά οφειλόμενα θα εισπράξουν οι συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης

Τα μισά οφειλόμενα θα εισπράξουν με… δικαστική απόφαση οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή σύμφωνα με την οποία τα μισά οφειλόμενα από το δίμηνο εργασίας Ιανουαρίου – Μαρτίου και ένα μέρος των εξαιρέσιμων του Ιανουαρίου θα πρέπει να τους καταβληθούν άμεσα, ενώ τα υπόλοιπα παραπέμπονται στην κυρίως δίκη των ασφαλιστικών μέτρων.

Οι διμηνίτες συμβασιούχοι διαμαρτύρονταν έντονα για το «κόψιμο» των αποδοχών τους και προσέφυγαν στα δικαστήρια προκειμένου να διεκδικήσουν δεδουλευμένες αποδοχές. «Κάνουμε προσφυγές στη δικαιοσύνη και παλεύουμε για τα αυτονόητα, δηλαδή τα δεδουλευμένα», είπε στην Karfitsa.gr ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος ο οποίος εκπροσώπησε τους 200 συμβασιούχους. Στη συζήτηση της αίτησης προσωρινής διαταγής ο δήμος συνομολόγησε ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να εισπράξουν τα δεδουλευμένα.

Αναφορικά με το κεντρικό ζήτημα της υπόθεσης ανανέωσης των συμβάσεων, με το σκεπτικό πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ήδη έχει γίνει αγωγή και αναμένεται να δικαστεί τον Μάιο.

Κ.Κ.
Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ