Τα προβλήματα στις φυλακές συζήτησαν οι διευθυντές των καταστημάτων κράτησης - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Τα προβλήματα στις φυλακές συζήτησαν οι διευθυντές των καταστημάτων κράτησης

Διήμερη συνάντηση των Διευθυντών των φυλακών της χώρας πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Οκτωβρίου στην Αθήνα.Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει καθιερωθεί από το 2015. Στη συνάντηση βρέθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μιχάλης Καλογήρου και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Ευτύχης Φυτράκης.

Επίσης συμμετείχε η Διευθύντρια Φυλακών Κύπρου, κα. Άννα Αριστοτέλους, η οποία παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας, τις δράσεις και πρωτοβουλίες των Φυλακών Κύπρου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας αλλά και θέματα  οικονομικής διαχείρισης, διοικητικής δομής και οργάνωσης των φυλακών. Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη  επιμόρφωσης του προσωπικού και η λειτουργία της Σχολής Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Στις συζητήσεις αναδείχθηκε το ζήτημα της πρόληψης του υπερπληθυσμού ενώ κατεγράφησαν προτάσεις για την αντιμετώπιση του συνόλου των θεμάτων που αναπτύχθηκαν. Οι προτάσεις θα κατατεθούν στα αντίστοιχα όργανα και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι διευθυντές των φυλακών αντάλλαξαν πληροφορίες και καλές πρακτικές που αποκόμισαν από επισκέψεις τους στο εξωτερικό και από τις συμμετοχές τους σε συναντήσεις και συνέδρια ευρωπαϊκού και διεθνούς σωφρονιστικού ενδιαφέροντος.

Στις συναντήσεις παρέστησαν επίσης η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα. Μαρία Γιαννακάκη, και ο κ. Άριστος Τσιάρτας από τον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Κύπρου.

 

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ