Τα συγχαρητήρια του Π. Παυλόπουλου στους αθλητές των Ολυμπιακών υποτροφιών - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Τα συγχαρητήρια του Π. Παυλόπουλου στους αθλητές των Ολυμπιακών υποτροφιών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συναντήθηκε με τις αθλήτριες και τους αθλητές-υποτρόφους, Ολυμπιακών υποτροφιών του Ιδρύματος Λεβέντη, προκειμένου να αποδώσει εκ μέρους της πολιτείας τον οφειλόμενο έπαινο για τη δράση τους όσο και για το υπόδειγμα, που διδάσκουν σε όλους.

Συγκεκριμένα, δήλωσε «Θερμά συγχαρητήρια και σας ευχαριστώ ειλικρινώς, διότι αυτό το πρότυπο «Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας» υπηρετεί, με εξαιρετικό τρόπο, το Αθάνατο Ολυμπιακό Πνεύμα, ενισχύοντας τις προσπάθειες των Ελλήνων και Κυπρίων αθλητριών και αθλητών, οι οποίοι προετοιμάζονται για τους επερχόμενους κάθε φορά Ολυμπιακούς Αγώνες. Το εγχείρημά σας αυτό αποκτά Εθνικές, κυριολεκτικώς, διαστάσεις, αν αναλογισθεί κανείς τι σημαίνουν για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό το Ολυμπιακό Πνεύμα και Ιδεώδες και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ως θεσμός με κοιτίδα και λίκνο την Αρχαία Ολυμπία».

«Πριν απ’ όλα», είπε, «αυτή η Αριστεία σας αποτελεί, ταυτοχρόνως, ένα πρότυπο το οποίο παρέχετε στη Νέα Γενιά, διδάσκοντάς την, με τον τρόπο σας, για το πώς, γενικότερα και μέσω κάθε μορφής “ευ αγωνίζεσθαι”, μπορεί καθένας από την μια πλευρά να υπερασπίζεται την αξία του και ν’ αναπτύσσει ελευθέρως την προσωπικότητά του, συμμετέχοντας ενεργώς στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Και, από την άλλη πλευρά -και συνακόλουθα- να συμβάλλει στην ανοδική πορεία του Ελληνισμού και στην περαιτέρω καταξίωσή του σε Διεθνές και Ευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι που είναι απολύτως αναγκαίο κατ’ εξοχήν υπό τις σημερινές, κρίσιμες, συνθήκες».

«Με τις σκέψεις αυτές σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω, από την μια πλευρά το «ΙΔΡΥΜΑ ΛΕΒΕΝΤΗ», το Κοινωφελές «ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ» και την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-HELLENICINITIATIVE», για το μεγάλο έργο που επιτελούν. Και, από την άλλη πλευρά, εσάς τις αθλήτριες και τους αθλητές, για τις επιδόσεις και για το ήθος σας, ευχόμενος να συνεχίσετε την ανοδική πορεία καταξίωσής σας, δοθέντος μάλιστα ότι αυτό είναι μια μεγάλη προσφορά όχι μόνο για σας αλλά, κυριολεκτικώς, για την Πατρίδα μας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ