Τα σχέδια του Κ. Ζέρβα για τη νέα διοίκηση - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Τα σχέδια του Κ. Ζέρβα για τη νέα διοίκηση

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι προετοιμασίες –αν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού– για το σχηματισμό διοίκησης στο δήμο Θεσσαλονίκης. Ο νέος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ολοκλήρωσε τις επαφές με τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων και πλέον –μετά από λίγες ανάσες ξεκούρασης– είναι πανέτοιμος να αρχίσει να αναθέτει ρόλους και καθήκοντα, με στόχο να δουλεύει η πόλη «ρολόι» από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά.

Από την ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

Μετά τις συναντήσεις του κ. Ζέρβα που έγιναν σε καλό κλίμα με όλους τους επικεφαλής των συνδυασμών, έως τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο σχήμα διοίκησης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Σπύρος Βούγιας είναι κοντά στο να αναλάβει θέση αντιδημάρχου και πιθανότατα Βιώσιμης Αστικής Ανθεκτικότητας. Με την ιδιότητα του συγκοινωνιολόγου, θεωρείται ικανός να δώσει λύσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» της πόλης, το κυκλοφοριακό.

Η παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» κατάφερε να εκλέξει τρεις δημοτικούς συμβούλους, πέραν του Σπύρου Βούγια, τους Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη και Ανδρέα Κουράκη. Παρά τις όποιες πιέσεις του τελευταίου για ανάληψη αντιδημαρχίας και συγκεκριμένα αυτή των Τεχνικών Έργων, την οποία κατείχε στην πρώτη θητεία του Γιάννη Μπουτάρη, φαίνεται πως δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Πάντως, δεν αποκλείεται και η έκπληξη να αναλάβει θέση από την παράταξη ο κ. Μπαρμπουνάκης.

Λεκάκης – Κυριζίδης – Αηδονόπουλος

Αντιδημαρχίες αναμένεται να πάρουν επίσης οι τρεις επικεφαλής παρατάξεων, Πέτρος Λεκάκης, Μάκης Κυριζίδης και Χάρης Αηδονόπουλος που στήριξαν μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής την υποψηφιότητα Ζέρβα στο δρόμο προς τη δημαρχία. Το σίγουρο είναι πως αντιδημαρχία «παίζει» για τον κ. Λεκάκη, που διαθέτει εμπειρία και γνώση από διοίκηση.

Ο κ. Κυριζίδης προορίζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας, μίας υπηρεσίας που χρήζει ιδιαίτερης βαρύτητας δεδομένου ότι η καθαριότητα αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα για τους Θεσσαλονικείς. Πάντως, ο κ. Ζέρβας εξακολουθεί να τονίζει πως ο ίδιος θα έχει υπό την ευθύνη του και υπό αυστηρή εποπτεία τη συγκεκριμένη αντιδημαρχία, με στόχο η εικόνα της πόλης να παρουσιάσει βελτίωση μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο κ. Αηδονόπουλος από την άλλη, φαίνεται πιθανό να οδηγηθεί στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης. Άλλωστε, τα προηγούμενα χρόνια κατείχε τη θέση του συντονιστή Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού – Προσφυγικού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Ν. Ταχιάος

Δημοτικοί σύμβουλοι στις θέσεις των αντιδημάρχων θα χρησιμοποιηθούν και από την παράταξη του Νίκου Ταχιάου, μετά την πολύ καλή κουβέντα που είχαν οι δύο «μονομάχοι» του Β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο Μιχάλης Κούπκας, πρόεδρος των Εφοριακών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής και γενικός γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, συζητιέται για την αντιδημαρχία Οικονομικών του κεντρικού δήμου, ενώ σκέψεις γίνονται για τον Νίκο Ζεϊμπέκη, προκειμένου να αναλάβει την αντιδημαρχία Αθλητισμού και Παιδείας. Στο «τραπέζι» των συζητήσεων βρίσκονται και τα ονόματα των Σωκράτη Δημητριάδη και Βασίλη Γάκη και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

Ο κ. Ταχιάος ξεκαθάρισε πως επιθυμεί συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και πως ο ίδιος θα παραμείνει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ως επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» ρίχνοντας έτσι «γέφυρες» με το νέο δήμαρχο και ανοίγοντας το δρόμο προς τους εκλεγμένους του συνδυασμού του να αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Πάντως, αναφορικά με τα ονόματα που ακούγονται, ο κ. Ταχιάος ενημέρωσε σε πρόσφατη συνάντηση τους δημοτικούς του συμβούλους πως τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο ίδιος ο κ. Ζέρβας.

Σε συζητήσεις για συνεργασία σε συγκεκριμένο τομέα – αντιδημαρχία βρίσκεται ο νέος δήμαρχος και με τον επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» Γιώργο Ορφανό. Στην τελευταία τους συνάντηση ο κ. Ορφανός, προσήλθε με συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες και τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου.

Ως αντιπολίτευση θα μείνει η παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία εκλέχθηκε βουλευτής στις εθνικές εκλογές. Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετάσχει στο νέο σχήμα διοίκησης και στην επόμενη τετραετία θα ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση, ψηφίζοντας ό,τι κρίνει θετικό είτε η ίδια, είτε οι υπόλοιποι έξι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής της.

Τσαβλής – Φωτόπουλος

Στα υπόλοιπα πρόσωπα της νέας διοίκησης, ήδη εδώ και καιρό έχει γίνει γνωστό ότι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα είναι ο γιατρός – πνευμονολόγος, Δρόσος Τσαβλής, ο οποίος έλαβε τους περισσότερους σταυρούς από την παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο κ. Τσαβλής έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για το πώς θα μπορεί να βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας των συνεδριάσεων του Σώματος. Έως τώρα, οι συνεδριάσεις ήταν μαραθώνιες και το γεγονός αυτό απασχολεί τον κ. Τσαβλή, δεδομένου ότι από αυτές τις εκλογές έχουν εκλεγεί 16 επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και θα είναι πιο δύσκολο να μπει τάξη. Επίσης, τη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης θα καταλάβει ο απερχόμενος δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμης Φωτόπουλος, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Ζέρβα να βρεθεί σε νέο πόστο.

Ο νέος δήμαρχος εξετάζει το ενδεχόμενο, πέρα από τους οκτώ αντιδημάρχους που θα ορίσει στη νέα διοίκηση, να προχωρήσει και στην τοποθέτηση ειδικών συμβούλων που θα ασχολούνται με όλους τους τομείς διοίκησης. Πάντως, οι όποιες οριστικές αποφάσεις για το νέο σχήμα διοίκησης θα παρθούν το επόμενο διάστημα και προφανώς μετά από αρκετό «γράψε – σβήσε» του κ. Ζέρβα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ