ΤΕΙ Σερρών: Τα «βρόμικα» κόλπα του καθηγητή - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

ΤΕΙ Σερρών: Τα «βρόμικα» κόλπα του καθηγητή

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Αύριο, μεθαύριο, που θα γίνετε λογιστές, θα βγείτε στην αγορά. Αν τα αρπάξετε, να τ’ αρπάξετε χοντρά». Πρώην σπουδάστρια περιγράφει την πρώτη συμβουλή του καθηγητή λογιστικής της στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Σερρών, όπου σπούδασε πριν χρόνια. Ήταν αυτός στον οποίο αναγκάστηκε να δώσει 750 ευρώ για να περάσει τα τρία μαθήματα στα οποία συστηματικά την «έκοβε». Είναι ο ίδιος ο οποίος την περασμένη Δευτέρα συνελήφθη από τις εσωτερικές υποθέσεις Βόρειας Ελλάδας.

Οι αποκαλύψεις για όσα συνέβαιναν στο ΤΕΙ Σερρών τα τελευταία χρόνια παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Δεν είναι μόνον οι πρώτες 13 επώνυμες καταγγελίες, με τις οποίες έχει «δέσει» η δικογραφία των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας. Η δικογραφία ήδη επέστρεψε με την παραγγελία των ανακριτικών αρχών να συγκεντρωθούν και άλλες καταγγελίες, οι οποίες γίνονται σε μέσα ενημέρωσης, social media, αλλά ειδικά στην αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν πως το τηλέφωνο των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ημέρες χτυπάει ασταμάτητα. Ειδικά γονείς σπουδαστών προθυμοποιούνται να καταγγείλουν τον 60χρονο καθηγητή, ο οποίος μετά τη σύλληψή του συγκεντρώνει όλη την οργή τους. Άλλωστε φέρεται πως δεν δίσταζε να παίρνει χρήματα ακόμη και από σπουδαστές φτωχών οικογενειών, ενώ μέσα στις καταγγελίες περιλαμβάνονται και περιγραφές για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της υπόθεσης άρχισε πριν περίπου ενάμισι χρόνο. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. στη βόρεια Ελλάδα, δέχτηκαν άλλη μία καταγγελία γονέα που είχε δώσει χρήματα. Μόνον που δεν ήταν η πρώτη φορά. Παρόμοια καταγγελία είχε γίνει και το 2015, όταν ο ίδιος 60χρονος καθηγητής πέρασε και πειθαρχικό στο ΤΕΙ, αλλά την έβγαλε «λάδι» με μία επίπληξη. Και τότε η υπόθεση παραπέμφθηκε για έρευνα, όμως όσα εξετάστηκαν φαίνεται πως ήταν επιφανειακά. Η αστυνομική έρευνα για την καταγγελία δεν βρήκε τίποτε και… οδηγήθηκε στο αρχείο. Έτσι ο καθηγητής «θωρακίστηκε» ακόμη περισσότερο να συνεχίσει ασύδοτα το… έργο του.

Η «παγίδα»

Οι αστυνομικοί των εσωτερικών εκτός της αρχικής καταγγελίας, που είχε πολύ σοβαρά στοιχεία για να εξεταστεί, εξάρθρωσαν όλο το σύστημα, το οποίο κατηγορείται ότι είχε χτίσει ο καθηγητής. Είχε ορίσει τους «εντοπιστές», σπουδαστές προχωρημένων χρόνων που είχαν καλές σχέσεις μαζί του, είχε στήσει ως παραμάγαζο το φροντιστήριο και μέσω του facebook άρχιζε το «ψάρεμα» των υποψήφιων θυμάτων. Έγκυρες πληροφορίες της «karfitsa» ανέφεραν πως οι σπουδαστές φρόντιζαν να εντοπίσουν τους πρωτοετείς. Άρχισαν κουβέντα μαζί τους και τους έβαζαν στο κλίμα της διαχείρισης των μαθημάτων του συγκεκριμένου καθηγητή. Αμέσως τα στοιχεία τους έφταναν ταυτόχρονα στον καθηγητή και στο φροντιστήριο, οι εκπρόσωποι του οποίου έκαναν αμέσως αίτημα φιλίας στον λογαριασμό του πρωτοετή στο facebook. Και έτσι άρχιζε η επαφή.

Όταν έφτανε η ώρα του επίμαχου μαθήματος ο κλοιός στο υποψήφιο θύμα στένευε και τελικά πληροφορούταν πως ο μόνος τρόπος για να περάσει το μάθημα ήταν να πληρώσει τα… δίδακτρα του φροντιστηρίου. Το κάθε μάθημα που θα περνούσε ο σπουδαστής κόστιζε 250 ευρώ και τα χρήματα παραδίδονταν στους εκπροσώπους του φροντιστηρίου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, πριν την έναρξη της επιχείρησης συλλήψεων, αστυνομικοί είχαν προσημειώσει το ποσό των 500 ευρώ, που είχε συμφωνήσει να δώσει σπουδαστής για να περάσει δύο μαθήματα. Τα χρήματα παραδόθηκαν στον κατηγορούμενο υπεύθυνο του φροντιστηρίου. Οι «αδιάφθοροι» περίμεναν και ακολούθησαν την πορεία των χρημάτων. Όταν αυτά έφτασαν στον 60χρονο καθηγητή του ΤΕΙ, τότε έγινε έφοδος και άρχισαν οι συλλήψεις.

Οι λευκές κόλλες

Αυτό που προκαλεί εντύπωση και είχε εξοργίσει σπουδαστές και γονείς για το πόσο απροκάλυπτα φέρεται ότι έπαιρνε τα «φακελάκια» ο καθηγητής, ήταν η μεθόδευση που δεν είχε καμία ασφαλιστική δικλείδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία περιγράφεται ότι οι σπουδαστές που είχαν αποφασίσει να δώσουν τα χρήματα, πήγαιναν στο φροντιστήριο απ’ όπου έπαιρναν έναν κατάλογο με θέματα και τις λύσεις τους. Η παράδοσή τους περιοριζόταν στην αντιγραφή τους από έναν πίνακα, σύμφωνα με τη δικογραφία. «Και αν δεν βάλει αυτά τα θέματα;» ρωτούσε εύλογα οι σπουδαστής. «Γράψε απλώς την εκφώνηση και θα περάσεις», ήταν η απάντηση που λάμβανε από το φροντιστήριο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες σπουδαστών και γονέων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, υπάρχουν γραπτά σπουδαστών που βαθμολογήθηκαν με 8 και είχαν απλώς την εκφώνηση του ζητούμενου μαθήματος. Όπως και άλλες που βαθμολογήθηκαν με 7 και 6 και είχαν… καρδούλες, συνθηματικό ότι ανήκαν σε σπουδάστρια που είχε ενταχθεί στο σύστημα για να περάσει. Η υπόλοιπη κόλλα ήταν απλώς… λευκή.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ