Τζανακόπουλος: Δεν υπήρξε κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική Ροή

Τζανακόπουλος: Δεν υπήρξε κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος

Απολύτως προκλητική και καταδικαστέα χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη δήλωση Γιλντιρίμ περί προκλητικότητας της χώρας μας, τονίζοντας πως δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε πως από την ενημέρωση που είχε ο πρωθυπουργός από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας δεν προκύπτει ότι συνέβη το περιστατικό που περιγράψει ο Τούρκος πρωθυπουργός. Ο κ. Τζανακόπουλος ήταν ιδιαίτερα αυστηρός σε σχέση με τα όσα είπε ο κ. Γιλντιρίμ και τόνισε ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για προκλητικότητα της ελληνικής πλευράς. «Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να μην αποδεχόμαστε την αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας και την τουρκική προκλητικότητα» είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Δεν αποδεχόμαστε την θεωρία των γκρίζων ζωνών και την αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Παράλληλα όταν ρωτήθηκε τί έχει αλλάξει από την τουρκική πλευρά μετά το τηλεφώνημα του κ. Γιλντίρίμ στον Έλληνα πρωθυπουργό σχολίασε «ρωτήστε την τουρκική πλευρά».

Αναφορικά με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι στην διάρκεια του τηλεφωνήματος ο ΜΠεναλί Γιλντιρίμ ανέφερε ότι ολοκληρώνεται η έρευνα του Τούρκου εισαγγελέα και αναμένεται η απαγγελία του κατηγορητηρίου για τους δύο αξιωματικούς.

Σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ ο εκπρόσωπος κάλεσε την γειτονική χώρα να κατανοήσει ότι υποχωρήσεις χρειάζονται και από τις δύο πλευρές επαναλαμβάνοντας την επιμονή της Ελλάδας στην αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων και στην αποδοχή του erga omnes.

πηγή:news247.gr

Σχολιάστε

Polls

Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Δέλτα;

Loading ... Loading ...

 

 


 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ