Τζιτζικώστας σε Πάιατ: Στον χάρτη των παγκόσμιων επενδυτών η Κεντρική Μακεδονία - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Τζιτζικώστας σε Πάιατ: Στον χάρτη των παγκόσμιων επενδυτών η Κεντρική Μακεδονία

 

 

Το επενδυτικό ενδιαφέρον  που παρουσιάζεται από μεγάλες εταιρίες για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, μεταξύ των οποίων και αμερικανοί κολοσσοί συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο κτίριο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, παρουσία του αμερικανού προξένου στη Θεσσαλονίκη.

«Σημαντικές εταιρίες κολοσσοί επενδύουν ήδη στη χώρα μας. Η κεντρική Μακεδονία έχει μπει στον χάρτη των επενδυτών παγκοσμίως. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας στις δηλώσεις του με τον Αμερικανό πρέσβη. Μάλιστα τόνισε ότι συζητήθηκε και το ενδεχόμενο ανταλλαγής επισκέψεων στις ΗΠΑ και στη Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση επενδυτικών  προσπαθειών.

«Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό εταιριών εδώ που παρά την πανδημία συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους με νέες επενδύσεις», είπε από την πλευρά του ο αμερικανός πρέσβης και αναφέρθηκε στις δύο εταιρίες Cisco και Pfizer με τους υπεύθυνους των οποίων θα συναντηθεί. «Μας ενδιαφέρει να γίνει η Θεσσαλονίκη η βάση για να απευθυνθούμε στις αγορές των δυτικών Βαλκανίων», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά εξαίροντας το ρόλο της πόλης και του ανθρώπινου κεφαλαίου. «Μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι να αφήσουμε πίσω την υγειονομική κρίση και να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Πάιατ.

Απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί ο κ. Πάιατ εξέφρασε την ελπίδα να παραμείνει μουσείο, όπως άλλωστε και όλη η αμερικανική ηγεσία.

Συνάντηση Τζιτζικώστα – Πάιατ στο νέο κτίριο της ΠΚΜ (φωτο)

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ