Τηλεδιάσκεψη με τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας είχε ο Μ. Βαρβιτσιώτης - Karfitsa.gr
Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη με τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας είχε ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Γκέντι Κακάι.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον ασκούντα χρέη Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας για τις προτεραιότητες και το πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας, απευθύνοντας, ταυτόχρονα, πρόσκληση προς την αλβανική πλευρά εν όψει των υπουργικών συναντήσεων που προγραμματίζονται στη χώρα μας το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο κ. Κακάι ευχαρίστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την ενημέρωση, επικροτώντας, ταυτόχρονα, τις επιλογές της Ελληνικής Προεδρίας, ιδιαίτερα ως προς την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου σε συνθήκες πανδημίας, η οποία και αποτελεί το κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας.

Κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους επικοινωνίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στη βάση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και υπό την αίρεση της τήρησης των καθορισμένων προϋποθέσεων, στις οποίες συγκαταλέγονται και ο σεβασμός και η προστασία των μειονοτήτων.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), την προεδρία του οποίου ασκεί, κατά το τρέχον έτος, η Αλβανία.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ