Την Τρίτη η συνεδρίαση της προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο-Τα κόμματα έλαβαν την ογκώδη δικογραφία - Karfitsa.gr
Παραπολιτικά Πολιτική

Την Τρίτη η συνεδρίαση της προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο-Τα κόμματα έλαβαν την ογκώδη δικογραφία

Διαδικαστικά και τεχνικά θέματα για τον τρόπο που θα προχωρήσουν οι συνεδριάσεις, οι οποίες θα είναι κλειστές, απασχόλησαν τη σημερινή, πρώτη, συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στη συνεδρίαση, που διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα, συζητήθηκε επίσης το πώς και πότε τα μέλη της επιτροπής θα λαμβάνουν γνώση του περιεχομένου των εισερχομένων εγγράφων και αποφασίστηκε αυτό να συμβαίνει κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΚΚΕ διατύπωσε τη πρόταση οι συνεδριάσεις να είναι δημόσιες, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε καθώς η επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα πρωτοδικών όταν αυτός ενεργεί προκαταρκτική εξέταση, και συνεπώς οι συνεδριάσεις καλύπτονται από το απόρρητο.

Στη σημερινή συνεδρίαση τα κόμματα έλαβαν τη δικογραφία που αριθμεί 3.500 σελίδες. Αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή των μελών να είναι άμισθη.

Την ερχόμενη Τρίτη, όταν και θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή, θα γίνει μία πρώτη συζήτηση για τον κατάλογο των μαρτύρων που θα κληθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ