Την υλοποίηση μιας ακόμη προεκλογικής δέσμευσης παρουσιάζει σήμερα ο Μητσοτάκης - Karfitsa.gr
Πολιτική

Την υλοποίηση μιας ακόμη προεκλογικής δέσμευσης παρουσιάζει σήμερα ο Μητσοτάκης

Πρόκειται για την παρουσίαση της πλατφόρμας για τις εγγραφές των εκλογέων εκτός Ελλάδας, στον οποία αναμένεται να δώσει το παρόν και ο πρωθυπουργός.
Πέρα από τον υψηλό πολιτικό συμβολισμό, η λειτουργικότητα της πλατφόρμας οφείλεται στο πλέγμα ψηφιακών μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί η κυβέρνηση, ώστε οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές από τον τόπο κατοικίας τους.  Θυμίζουμε πως ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε από έξι κόμματα και με 288 θετικές ψήφους τον περασμένο Δεκέμβριο, καθιστώντας τον Νόμο 4648 εμβληματικό για την ελληνική Βουλή.
Παράλληλα, η ρύθμιση αφορά και τους εκατοντάδες χιλιάδες νέες και νέους που εγκατέλειψαν τη χώρα στα χρόνια της κρίσης και θα μπορούν στο εξής να ασκούν τα πολιτικά δικαιώματά τους. Με βάση την νομοθετική ρύθμιση, μέσω μιας εφαρμογής ο απόδημος θα μπορεί να υποβάλλει ηλεκτρονικά το αίτημα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού και θα ακολουθεί αυτόματη αναζήτηση των πιστοποιητικών.
Η εκκίνηση της ψηφιακής πλατφόρμας, στην οποία μπορούν να εγγραφούν ακόμη και 30.000 άτομα ημερησίως εκπληρώνει την υπόσχεση του κ. Μητσοτάκη, σε μήνυμά του στον «Εθνικό Κήρυκα» τον περασμένο Δεκέμβριο, με αφορμή την έλευση του νέου έτους.
«Δεσμεύομαι να κάνω πράξη το καθολικό δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων από τον τόπο κατοικίας τους» δήλωνε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας: «Εσείς, που προκόβετε και δραστηριοποιείστε σε νέες πατρίδες, αλλά ποτέ δεν ξεχνάτε την Ελλάδα, θέλουμε να συμβάλετε με όσες δυνάμεις διαθέτετε για να ξαναζωντανέψουμε και να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ