Τη Δευτέρα θα αποφασίσει Άρειος Πάγος για την έκδοση του Lasha Shousanashvilli - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία Ροή

Τη Δευτέρα θα αποφασίσει Άρειος Πάγος για την έκδοση του Lasha Shousanashvilli

H προσπάθεια ανακοπής της διαδικασίας έκδοσης στη Γαλλία  του 58χρονου Lasha Shousanashvilli από  την ομάδα των δικηγόρων του με επικεφαλής τη Ζωή Κωνσταντοπουλου άρχισε να συζητείται στο  Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Η υπόθεση προσδιορίστηκε να συζητηθεί από το θερινό τμήμα του Αρείου Πάγου λίγες μόλις ημέρες μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης που διέταξε την έκδοση του 58χρονου.  Οι δικηγόροι πριν περάσει το 48ώρο κατέθεσαν αίτημα αναίρεσης ζητώντας την παραμονή του 58χρονου στην Ελλάδα. Τα επιχειρήματα των νομικών είναι πολλά ανάμεσα τους και οι λόγοι υγείας του 58χρονου.

Ο Lasha Shoushanasvilli έχει υποστεί εγκεφαλικό το οποίο τον αναγκάζει να κινείται με δυσκολία. Την Τρίτη με την έναρξη της συζήτησης στον Άρειο ο 58χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συζήτηση της υπόθεσης.

Χθες οι δικηγόροι του 58χρονου ζήτησαν την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο, επικαλούμενοι εκ νέου πρόβλημα υγείας του εκζητούμενου. Το αίτημα απορρίφθηκε.

Στην έναρξη της συζήτησης για τη διόρθωση των πρακτικών της απόφασης για την έκδοση του η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε να κλητευτεί ο Lasha σε 15 λεπτά. Το αίτημα αυτό προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο προβλεπομενος χρόνος κλήτευσης είναι 24ώρες  Το Ανώτατο Ακυρωτικο Δικαστήριο τελικά διέκοψε για το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να εξετάσει το αίτημα για διόρθωση των πρακτικών της Πρωτόδικης απόφασης του Συμβουλίου Εφετών για την έκδοση του 58χρονου. Στη συνέχεια αναμένεται να αποφανθεί αν θα εκδοθεί ο 58χρονος στη Γαλλία.

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ