Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

Πρεμιέρα κάνουν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 οι τακτικές θερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η περίοδος των εκπτώσεων ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, με το προτεινόμενο από τον Σύλλογο ωράριο λειτουργίας να είναι 11:00 – 18:00. Τα καταστήματα μπορούν, ωστόσο, να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020.

Ο ΕΣΑ σημειώνει πως η Αθήνα και οι περιφερειακές αγορές είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους καταναλωτές τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες, προσφέροντας όλων των ειδών τα προϊόντα σε πολύ ελκυστικές τιμές.

Παράλληλα, δίνει οδηγίες προς τις εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες οφείλουν να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.

Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ