«Τιμωρία» για όσους δεν παίρνουν αποδείξεις στις αγορές τους - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Οικονομία

«Τιμωρία» για όσους δεν παίρνουν αποδείξεις στις αγορές τους

ια όσους δεν θα πραγματοποιήσουν ποσοστό δαπανών ίσο με το 30% του εισοδήματός τους μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών εντός του 2020, το καμπανάκι χτυπά άσχημα, αφού η «τιμωρία» θα είναι τσουχτερή. Ποινή έξτρα φόρου με συντελεστή μεταξύ 20% και 25% θα αντιμετωπίζουν οι φορολογούμενοι.

Στα 30.000 ευρώ δηλωθέντος εισοδήματος, εάν οι δαπάνες με πλαστικό χρήμα υπολείπονται κατά 2.000 ευρώ του απαιτούμενου ορίου των 9.000 ευρώ, θα επιβάλλεται έξτρα φόρος από 400 έως και 500 ευρώ.

Το πέναλτι της Εφορίας γίνεται διπλό από του χρόνου, τόσο με την αύξηση του απαιτούμενου ορίου των πληρωμών με πλαστικό χρήμα, όσο και με την αποσύνδεση της ποινής από το αφορολόγητο και τον εισαγωγικό συντελεστή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος.

Με τον τρόπο αυτόν το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι όλοι οι φορολογούμενοι θα έχουν λόγο να απαιτούν την έκδοση αποδείξεων κατά την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών περιορίζοντας τη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς αυτό θα φέρει στα δημόσια ταμεία έσοδα 642 εκατ. ευρώ. Εξαιρέσεις θα γίνουν μόνο για κατοίκους μικρών χωριών και μικρών νησιών, αλλά και φορολογουμένους άνω των 70 ετών.

Πηγή: in.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ