Τις κινήσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της δικαιοσύνης στα μάτια των Ελλήνων εξηγεί ο Τσιάρας - Karfitsa.gr
Πολιτική

Τις κινήσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της δικαιοσύνης στα μάτια των Ελλήνων εξηγεί ο Τσιάρας

«Η πρόσφατη πανδημία απέδειξε πως ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να ανακτήσουμε στο μέλλον τη θέση που μας αναλογεί στον κόσμο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

«Η αξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού είναι το κλειδί της επιτυχίας, που θα ξεκλειδώσει τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς» σημειώνει ο κ. Τσιάρας, σε συνέντευξή του στο thessalikos.gr, ενώ αναφέρει ότι  «τα πρώτα σημάδια είναι ήδη ορατά, καθώς η ελληνική κυβέρνηση κέρδισε την πρώτη μάχη με την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι τον Ιούλιο».

Για τις αλλαγές στο χώρο της Δικαιοσύνης σημειώνει ότι «έχουμε βάλει ένα μεγάλο στοίχημα».

«Να αλλάξουμε νοοτροπίες δεκαετιών. Να αλλάξουμε την παρωχημένη νομική κουλτούρα που κρατά τις επιδόσεις στους χρόνους της απονομής της δικαιοσύνης καθηλωμένες. Και επιτέλους, να μετατρέψουμε την ελληνική δικαιοσύνη από ανασχετικό παράγοντα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής σε θεσμό που διευκολύνει τις σχέσεις των πολιτών μεταξύ τους αλλά και με το κράτος και ο οποίος καταφέρνει να προσελκύει νέες επενδύσεις για την εθνική οικονομία» υπογραμμίζει.

«Σε αυτή τη στρατηγική μας αξιοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δικαιοσύνης. Παράλληλα, εισάγουμε εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διαφορών, όπως η διαμεσολάβηση, η ποινική μεσολάβηση και η διαιτησία.
Τις επόμενες μέρες κάνουμε ακόμα περισσότερα βήματα, εισάγοντας ένα νέο νομοσχέδιο για τη δικονομία του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα επιταχύνει την εκδίκαση υποθέσεων που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών. Ταυτόχρονα, στο ίδιο νομοσχέδιο που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, περιλαμβάνονται διατάξεις για τη δυνατότητα σύστασης ειδικών τμημάτων για την ταχύτερη εκδίκαση υποθέσεων με επενδυτικό χαρακτήρα.
Πρόκειται για βαθιές τομές στο δικαστικό σύστημα, οι οποίες φιλοδοξούμε ότι σε σύντομο χρόνο θα μπορέσουν να αλλάξουν πραγματικά την εικόνα της δικαιοσύνης στα μάτια των Ελλήνων πολιτών» σημειώνει ο υπουργός.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ