Τι ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι της Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοσμικά Πολιτισμός

Τι ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι της Θεσσαλονίκης

ΥΠΟΛΗΨΗ

Η «Υπόληψη» θα ανέβει στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών, από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

Περίληψη: Στις αρχές του 20ού αιώνα, στις τάξεις κυρίως των λογοτεχνών, εμφανίστηκε μια αμφισβητησιακή ιδεολογία, με το όνομα «κοινωνισμός», που ενώ καταδίκαζε την αδικία και την εκμετάλλευση, κατά βάση στράφηκε εναντίον ξεπερασμένων ιδεών και αντιλήψεων που επικρατούσαν στην ελληνική ύπαιθρο, εκφράζοντας μια πιο ελαστική αντίληψη περί ηθικής που συμβάδιζε με την ταχέως αστικοποιούμενη ελληνική κοινωνία. Οι νεοαστοί και οι διανοούμενοι είχαν μια ευρωπαϊκή κουλτούρα, και ένιωθαν την ανάγκη να ξεφορτωθούν κάποιες αντιλήψεις που τις θεωρούσαν αναχρονιστικές.

ΑΣΚΗΤΙΚΗ

Η «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη θα ανέβει στο Τελλόγλειο, τις 30 Μαΐου. Ώρα: 21:00.

Περίληψη:  Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η «Ασκητική» είναι μια Κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης.

ΚΑΤΑ ΚΑΤΘΙΛΔΗΝ

Η Ματθίλδη Μαγγίρα θα βρεθεί στο θέατρο «Βεργίνα» για να παρουσιάσει το stand up comedy «Κατά Ματθίλδην», τις 30 Μαΐου. Ώρα: 21:45. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ με ένα welcome drink.

Περίληψη: Με όπλο το πηγαίο χιούμορ της και ασπίδα το ταλέντο της, η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα επιδίδεται σε ένα απολαυστικό one woman μουσικό κα σατυρικό stand up με μοναδικές μιμήσεις, που ανατρέπουν την εικονική μας πραγματικότητα και το κατεστημένο της εποχής.

ΓΡΑΝΑΔΑ

Το έργο «Γρανάδα» θα παρουσιαστεί έως τις 27 Μαΐου, στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ το κανονικό και 5 ευρώ, 8 ευρώ και 10 ευρώ το μειωμένο.

Περίληψη: Η Γρανάδα είναι μια παράσταση για την απώλεια, τις συμπτώσεις που δένουν τις ζωές για πάντα, τις τροχιές των άστρων, τα γεγονότα που κανονικά δεν θα έπρεπε να συμβούν και τους ανθρώπους που θέλουν να προχωρήσουν.

FRIDA ΚΙ ΑΛΛΟ

Οι Fly Theatre παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά, βασισμένη στη ζωή και το έργο της Frida Kahlo, με τίτλο «Frida κι άλλο», έως την 1 Ιουνίου στο θέατρο «Τ». Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ το κανονικό και 10 ευρώ το μειωμένο.

Περίληψη: Η Frida, σύμβολο επιμονής, αντοχής και ελευθερίας, αντισταθμίζει την ακινησία της, «κινώντας» τη ζωή της στο μέγιστο. Τούτο την οδήγησε να παράγει ένα μοναδικό έργο, ακόμη και όταν «κοιτάζει προς τα μέσα», που εκφράζει μια καθολική και βαθιά εικόνα του γύρω κόσμου.

ΤΙΤΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

Το έργο «Τίτος Ανδρόνικος» θα ανέβει στο «Labattoir», έως τις 27 Μαΐου. Ώρα: 21:15. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ το κανονικό και 8 ευρώ το μειωμένο.

Περίληψη: Η συγγραφή της τραγωδίας χρονολογείται μεταξύ 1588 και 1593. Θεωρείται πως είναι η πρώτη τραγωδία του συγγραφέα αλλά και η πιο βίαιη. Στο σενάριο υπάρχει κάθε μορφής βία, δοσμένη πάντα με τον ποιητικό λόγο του Shakespeare. Στόχος του έργου ήταν να σοκάρει το κοινό του 16ου αιώνα, όμως, παραμένει επίκαιρο ανά τους αιώνες, καθώς καταπιάνεται με τις έννοιες της ηθικής, της δικαιοσύνης και της εκδίκησης και τις αμφισβητεί με γλαφυρή και φιλοσοφική διάθεση.

ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

Το έργο «Νυφικό Κρεβάτι» θα παρουσιαστεί στο πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος», τις 26 Μαΐου. Ώρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Περίληψη: Μια εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία πρέπει να πουληθεί, άμεσα, είναι κατάρα πλέον τα ανεκμετάλλευτα ακίνητα, χρέη, μετανάστευση, νεύρα και ξαφνικά ένα παλιό ημερολόγιο γεμίζει χρώμα, ρομαντισμό και κυρίως αγάπη τους σκονισμένους τοίχους αυτού του σπιτιού. Ο Μάικ και η Αγνή. Δύο απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, ξεφυτρώνουν για να ζωντανέψουν στιγμές της ζωής τους απ’ την πρώτη νύχτα ως την τελευταία.

ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ ΑΛΟΓΑ

Η παράσταση «Ερωτευμένα άλογα» θα ανέβει στη Μονή Λαζαριστών έως τις 27 Μαΐου. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ το κανονικό, 5 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο και ΑμεΑ δωρεάν.

Περίληψη: Η νέα παραγωγή της ομάδας «Εν δυνάμει», σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, επιχειρεί, μετά από πολύμηνη έρευνα, να καταγράψει την πορεία ενός «…αχ!», ενός επιφωνήματος που συνοδεύει τον κεραυνοβόλο έρωτα, την απόρριψη, την ανάταση, την οδύνη, αλλά και την ηδονή. Μια παράσταση για τον έρωτα, αυτή την «αναπηρία», που εξουσιάζει, τορπιλίζει, δυναμιτίζει, τρελαίνει, φλέγει.

Σχολιάστε

Polls

Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης;

Loading ... Loading ...


 

 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ