Τι απαντά η εταιρεία των λατομείων Μεσαίου στην «Κ» - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Τι απαντά η εταιρεία των λατομείων Μεσαίου στην «Κ»

Απάντηση απέστειλε η διαχειρίστρια εταιρεία των λατομείων Μεσαίου LAFARGE στο σχετικό δημοσίευμα της «Κ».

Όπως λέει στην απάντηση της η εταιρεία, το λατομείο αδρανών υλικών εντός της λατομικής περιοχής Μεσαίου έχει άδεια εκμετάλλευσης μέχρι το 2018 και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έχει τη δυνατότητα παράτασής της.

Το συγκρότημα θραύσης αδρανών υλικών έχει άδεια λειτουργίας μέχρι τo 2014, με δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας του μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε νέα θέση, εντός της καθορισμένης λατομικής περιοχής Μεσαίου.

Η εγκατάσταση συνολικά (λατομείο και μονάδα θραύσης αδρανών υλικών) διαθέτει περιβαλλοντική άδεια λειτουργίας σε ισχύ μέχρι το 2014, με δυνατότητα ανανέωσής της.

Αρχή της εταιρείας είναι ότι οφείλει να λειτουργεί υπεύθυνα τα λατομεία της με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Το λατομείο από το έτος που περιήλθε στην ιδιοκτησία της Lafarge υλοποιεί συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, το οποίο επικεντρώνεται στη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος, μέσω της αποκατάστασης του τοπίου και της ενίσχυσης της βιοποικιλότητας. Για την αποκατάσταση του έχουν γίνει δενδροφυτεύσεις με 12.000 δένδρα τα τελευταία πέντε χρόνια, τα οποία επιλέγονται με βάση την καταλληλότητά τους για τις τοπικές συνθήκες.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ