Τι απαντά το ΠΑΜΕ στον Μυλόπουλο - Karfitsa.gr
Uncategorized

Τι απαντά το ΠΑΜΕ στον Μυλόπουλο

Ανακοίνωση για τη νέα κατάληψη του ΑΠΘ από τους φοιτητές εξέδωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και την πρυτανεία του ιδρύματος «για την απόφασή τους να καλέσουν τα ΜΑΤ να επέμβουν στο πανεπιστήμιο και να συλλάβουν 11 απολυμένους εργολαβικούς υπαλλήλους».

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ «καλεί τους εργαζομένους της πόλης και τα συνδικάτα σε συμπαράσταση των συλληφθέντων απεργών τη Δευτέρα 3/12/2012, στις 11 το πρωί, στα δικαστήρια όπου πραγματοποιείται η δίκη». Το ΠΑΜΕ ζητά «ν’ αφεθούν ελεύθεροι και αθώοι» οι 11 συλληφθέντες, να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα και «να πεταχθούν οι εργολάβοι έξω από το ΑΠΘ και τους άλλους δημόσιους οργανισμούς».

 

Μάλιστα, κάνει λόγο για παράνομη άρνηση της Πρυτανείας να εφαρμόσει νόμο βάσει του οποίου υποχρεούται να κηρύξει έκπτωτους όλους τους εργολάβους και να μισθοδοτήσει η ίδια, απευθείας τους εργαζομένους. Ισχυρίζεται δε, ότι η Πρυτανεία συγκρότησε παράνομα απεργοσπαστικό μηχανισμό από «κοινού με τον δήμαρχο και την εργολαβική εταιρεία ISS», ενώ υποστηρίζει ότι «έγινε προσπάθεια καπελώματος του αγώνα των εργολαβικών υπαλλήλων από τον ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «υπήρξε απαίτηση από τη «Χρυσή Αυγή» για επέμβαση των ΜΑΤ».

 

Σημειώνεται ότι ομάδα εργολαβικών υπαλλήλων βρέθηκε από τις 11 το πρωί σήμερα στον προαύλιο χώρο του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, το οποίο τελεί από χθες υπό νέα κατάληψη (έπειτα από μόλις ένα 24ωρο διακοπής της), αυτή τη φορά από φοιτητές, που πρόσκεινται στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Οι φοιτητές προχώρησαν στην κατάληψη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη των 11 ατόμων.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ