Τι είπαν Μητσοτάκης-Χάφταρ πίσω από τις κλειστές πόρτες; - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Τι είπαν Μητσοτάκης-Χάφταρ πίσω από τις κλειστές πόρτες;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε σήμερα τον ισχυρό άνδρα της Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ και είχαν εκτενείς συνομιλίες για την κατάσταση στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα ο Χάφταρ δήλωσε πως το μνημόνιο της Λιβύης με την Τουρκία είναι άκυρο και δεσμεύθηκε για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα. Ο κ. Χάφταρ κατήγγειλε ειδικότερα τον παρεμβατικό ρόλο της Τουρκίας στην χώρα του.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στην λιβυκή κρίση και παρότρυνε τον κ. Χάφταρ να τηρήσει εποικοδομητική στάση στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Ακόμα ο Χάφταρ εκτίμησε ότι ο λιβυκός λαός θα πρέπει να αφεθεί να αποφασίσει για το μέλλον του μέσω μιας πανεθνικής συνέλευσης, χωρίς αποκλεισμούς. Από την συζήτηση, η οποία κάλυψε σε βάθος όλα τα θέματα για το ευρύτερο περιβάλλον ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συγκρατείται η ξεκάθαρη τοποθέτηση του κ. Haftar για την ακυρότητα του Μνημονίου Sarraj – Τουρκίας και η δέσμευσή του για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ