Τι «σκοτώνει» την αντρική λίμπιντο - Karfitsa.gr
Ευ Ζην

Τι «σκοτώνει» την αντρική λίμπιντο

Το στρες, η κούραση και η κακή διάθεση είναι μερικές από τις πιο συχνές αιτίες που βάζουν «φρένο» στην αντρική ερωτική επιθυμία, δεν είναι όμως οι μόνες ούτε και προκαλούν την απότομη «πτώση» της σεξουαλικής επιθυμίας.

Νέα ιταλική έρευνα αποκαλύπτει έναν παράγοντας που «σκοτώνει» την επιθυμία των αντρών για σεξ, περισσότερο και από την κατάθλιψη ή και τη στυτική δυσλειτουργία. Ο παράγοντας αφορά τον σκοπό που γίνεται το σεξ, ο οποίος μετατρέπεται από την ευχαρίστηση στην αναπαραγωγή.

Συγκεκριμένα, η έρευνα είχε ως στόχο να εξερευνήσει τους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την αντρική λίμπιντο. Οι άντρες απάντησαν ότι η λίμπιντό τους δέχεται σφοδρό πλήγμα όταν το σεξ γίνεται με σκοπό την απόκτηση παιδιού, κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ερευνητές, στην περίπτωση αυτή οι άντρες επιβαρύνονται ψυχολογικά στη σκέψη ότι πρέπει να αποδώσουν στο κρεβάτι «κατά παραγγελία».

Δύο ακόμη αιτίες που φάνηκε να επηρεάζουν αρνητικά την αντρική σεξουαλική επιθυμία ήταν η απουσία ερωτικών ερεθισμάτων (π.χ. σκέψεις και φαντασιώσεις) αλλά και ο φόβος ότι δεν θα είναι καλοί στο σεξ.

Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι όσο πιο έντονη είναι η επιθυμία της γυναίκας να αποκτήσει παιδί τόσο λιγότερη όρεξη έχει ο άντρας για σεξ.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ