Τοποθετούνται χημικές τουαλέτες στη Νέα Παραλία - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Τοποθετούνται χημικές τουαλέτες στη Νέα Παραλία

Στην τοποθέτηση χημικών τουαλετών σε τρία σημεία της Νέας Παραλίας προχωρά το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες που κάνουν καθημερινά τη βόλτα τους στο πλακόστρωτο, κατά τη διάρκεια τήρησης των μέτρων της πανδημίας του κορονοϊού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

 

Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της συγκεκριμένης ιδέας άναψε το δημοτικό συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρίαση, με τη διοίκηση να ανακοινώνει πως η ίδια λύση θα ακολουθηθεί και σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα η πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς και η Αγίας Σοφίας.

Ειδικότερα, οι τρεις χημικές τουαλέτες της παραλίας αποφασίστηκε να τοποθετηθούν στην περιοχή του Βασιλικού Θεάτρου, στο ύψος της Σχολής Τυφλών, πλησίον του υφιστάμενου κιβωτίου ∆ΕΗ και παραπλεύρως του αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ. Η μία, μάλιστα, θα εξυπηρετεί άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό θα καθαρίζονται έξι φορές την εβδομάδα.

«Μπορεί να θεωρείται θέμα ήσσονος σημασίας, αλλά για εμάς είναι μείζονος. Επί επτά χρόνια ο δήμος δεν μπόρεσε να λειτουργήσει τις κοινόχρηστες τουαλέτες που υπάρχουν στα πάρκα της Νέας Παραλίας και σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη λύση. Οι χημικές τουαλέτες δεν θα είναι σαν αυτές που βλέπουμε σε λαϊκές αγορές ή εργοτάξια. Είναι οι καλύτερες δυνατές από άποψη κατασκευής. Δεν είναι ‘φθηνές’ τουαλέτες», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πρόσθεσε μάλιστα ο κ.Ζέρβας πως από την τοποθέτηση τους δεν θα επηρεαστεί η αισθητική της Νέας Παραλίας, ενώ το επόμενο διάστημα θα έρθει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο η τοποθέτηση και άλλων χημικών τουαλετών σε σημεία της Θεσσαλονίκης όπου -προ κορονοϊού και lockdown- συγκεντρωνόταν μεγάλος αριθμός δημοτών και ιδιαίτερα νεολαία, όπως για παράδειγμα η πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς και ο περιβάλλον χώρος της Αγίας Σοφίας.

Αναφορικά με την κριτική που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα η διοίκηση για το γεγονός ότι προχωρά στη λειτουργία των κοινόχρηστων τουαλετών που σχεδιάστηκαν στα πάρκα της Νέας Παραλίας και οι οποίες παραμένουν εδώ και χρόνια κλειστές για το κοινό, ο δήμαρχος είπε πως το επόμενο διάστημα θα «τρέξει» ένας διαγωνισμός, κατά τον οποίο ιδιώτης θα αναλάβει όχι μόνο τη λειτουργία και τον καθαρισμό αλλά και τη φύλαξη τους. «Μέχρι να υπάρξει αναδοχή που θα εξασφαλίζει την καλή λειτουργία τους και την ασφάλεια των κοινόχρηστων τουαλετών, προχωράμε σε αυτή τη λύση της εγκατάστασης χημικών», είπε χαρακτηριστικά.

Το προηγούμενο διάστημα οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» και ειδικότερα ο πρόεδρος του Συλλόγου και ένας εκ των αρχιτεκτόνων του έργου, Πρόδρομος Νικηφορίδης, είχαν απαιτήσει από τον δήμαρχο (μέσω ανακοινώσεων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) να λειτουργήσουν άμεσα τα πέντε συγκροτήματα χώρων υγιεινής που κατασκευάστηκαν στη Νέα Παραλία αντί να προχωρήσει ο διαγωνισμός μίσθωσης των χημικών τουαλετών. Επιπλέον, υπογραμμίστηκε πως την ίδια λύση είχε επιλέξει και η προηγούμενη διοίκηση ωστόσο λίγο καιρό μετά τη χρήση τους η εικόνα των χημικών τουαλετών ήταν αποκρουστική.

Στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ο Σπύρος Βούγιας από την παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Πόλη» χαρακτήρισε «αμαρτία» να είναι κλειστές και αχρησιμοποίητες οι κοινόχρηστες τουαλέτες του παραλιακού μετώπου και παρά τη λύση που δίνει η διοίκηση θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν.

Ο Αντώνης Γαζάκης από την «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» πρόσθεσε πως αν είναι άμεση ανάγκη να τοποθετηθούν οι χημικές, ωστόσο να βρεθεί προσωπικό για να λειτουργήσουν και οι κοινόχρηστες, ενώ ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν αυτός που απηύθυνε την ερώτηση προς τη δημοτική αρχή για το εάν πέρα από τη Νέα Παραλία θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες και σε άλλα σημεία της πόλης στα οποία συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός κόσμου.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ