Το ατόπημα του κ. Μιχάλη Ζορπίδη - Karfitsa.gr
Άρθρα

Το ατόπημα του κ. Μιχάλη Ζορπίδη

Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε τα βραβεία επιχειρηματικής Αριστείας που θεσπίζει φέτος το Ε.Ε.Θ. Οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναδεικνύει την υγιή επιχειρηματικότητα είναι επρόσδεκτη και αξιέπαινη. Ως εδώ καλά…

Στην ίδια συνέντευξη όμως, αναφέρθηκε με ακατανόμαστους χαρακτηρισμούς στα πρόσφατα βραβεία που απονεμήθηκαν υπό την αιγίδα της προεδρίας της Δημοκρατίας και με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος  «Θαλής ο Μιλήσιος», με σχολιασμούς απαράδεκτους  και κατακριτέους. Τι ήταν αυτό που ενόχλησε τον κ. Ζορπίδη, Κύριος Οίδε… Αλλωστε, η οργανωτική επιτροπή των βραβείων είχε προσκαλέσει τον κ. Μιχάλη Ζορπίδη να μετάσχει στη διαδικασία αλλά εισέπραξε μια κατηγορηματική άρνηση εκ μέρους του. Αν η αιτία αφορά στην προσωπική αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο είναι κάτι που θα πρέπει να το απαντήσει μόνο ο ίδιος. Αλλά γι αυτό δεν ευθύνεται η διοργανώτρια αρχή. Όσο για την πολυθρύλητη πλέον «υπόθεση Αντωνιάδου», η ίδια η οργανωτική επιτροπή με δήλωσή της αποστασιοποιήθηκε μετά την αποκάλυψη του πραγματικού βιογραφικού της, το οποίο άλλωστε, «πριμοδοτήθηκε» όλα τα τελευταία χρόνια από το σύνολο του ελληνικού Τύπου μετά πολλών επαίνων και πλήθος βραβεύσεων χωρίς να ανακινηθεί κανένα θέμα. Ας σημειώσουμε ότι η κ. Αντωνιάδου είχε λάβει βραβεία και διεθνή αναγνώριση, είχε δώσει συνεντεύξεις για τα μεγαλύτερα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, μπήκε στις λίστες του BBC και του Forbes, ενώ έφτασε να γίνει μέχρι… και Barbie όλα τα προηγούμενα χρόνια ανεπιφύλακτα. Μέχρι και το ευρωπαίκό Λαϊκό Κόμμα ανήρτησε στο Twitter μια αφίσα με τους σημαντικότερους Έλληνες του περασμένου αιώνα περιλαμβάνοντας μια φωτογραφία της στο κέντρο.

Να ‘ναι τάχα ένα ατόπημα – προϊόν παραπληροφόρησης διοχετευόμενων από μυστικοσυμβούλους του; Αν ναι, τότε πρόεδρος ενός σημαντικού επιχειρηματικού φορέα που δεν αξιολογεί τις συμβουλές και εμφανίζεται ευεπίφορος σε κακές επιρροές, τότε είναι ακατάλληλος για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο κ. Ζορπίδης είναι πρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης από το 2006 συνεχώς. Αλλά ουδέποτε σε όλα τα χρόνια της προεδρίας του δεν μπήκε σε διαδικασία ανάδειξης της υγιούς επιχειρηματικότητας παρά τώρα αφότου πληροφορήθηκε εν τη απουσία του βεβαίως, την επιτυχία της εκδήλωσης των βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος». Ας είναι… Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Αλλωστε, ίσως αυτή η εκδήλωση ενεργοποιήσει και τα αντανακλαστικά του στο διοικείν ένα φορέα με χιλιάδες μέλη που ζητούν εδώ και καιρό την αφύπνισή του σε ένα διοικητικό συμβούλιο το οποίο λειτουργεί με αυτόματο πιλότο. Εκτός κι αν οι επαναλαμβανόμενες αιτιάσεις έως και συστάσεις πρώην συνεργατών του για να ασκήσει ουσιαστική διοίκηση στο Επιμελητήριο, προφανώς διότι δεν το κάνει, αγνοηθούν ως συνήθως.

Μπορεί να κατανοήσει κανείς μια διαφωνία ενός προέδρου φορέα για μια εκδήλωση που θεσπίστηκε με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη Β. Ελλάδα όσο κι αν ο καθείς θα περίμενε μια ένθερμη υποστήριξη εκ μέρους του. Άλλωστε και η διαφωνία μέρος της δημοκρατίας είναι. Προκαλούν όμως απορία έως και θλίψη, οι αγοραίοι χαρακτηρισμού καφενειακού τύπου που δε συνάδουν με την προσωπικότητα αλλά και το ήθος ενός προσώπου που κατέχει την θεσμική ιδιότητα του προέδρου ενός επιμελητηρίου που αποτελεί βασικό πυλώνα στην ταλανισμένη επιχειρηματικότητα της Β. Ελλάδας. Κρίμα…

Ν. Κ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ