Το ΒΕΘ ζητάει πρόγραμμα για την δημιουργία e-shop βιοτεχνικών επιχειρήσεων - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Το ΒΕΘ ζητάει πρόγραμμα για την δημιουργία e-shop βιοτεχνικών επιχειρήσεων

Επιστολή με την οποία υπογραμμίζει την ανάγκη να επιδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ και οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών τους καταστημάτων, όπως προβλέπεται για το λιανεμπόριο, απέστειλε στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Μάλιστα, το ΒΕΘ ζητά να μην είναι υποχρεωμένοι οι βιοτέχνες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι τη δημιουργία του e-shop, αναμένοντας την έγκριση και την εκταμίευση της δαπάνης που ήδη έχουν προκαταβάλει, όπως προβλέπεται για τους καταστηματάρχες του εμπορίου.

«Η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε επιχείρηση, αν θέλει να επιβιώσει την τρέχουσα περίοδο εν μέσω της πανδημίας της covid-19,αλλά και μελλοντικά, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο υποκαθιστά ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του παραδοσιακού λιανεμπορίου», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης.

«Η νέα δράση “e-λιανικό”, η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 θεωρούμε ότι είναι επίκαιρη και ιδιαίτερα στοχευμένη ώστε να βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά καταστήματα. Η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε επιχείρηση αν θέλει να επιβιώσει τόσο στον καιρό της πανδημίας του COVID-19, όσο και στους μελλοντικούς καιρούς καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο υποκαθιστά ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του παραδοσιακού λιανεμπορίου” αναφέρεται στην επιστολή, στην οποία υπογραμμίζεται πως “η ίδια αναγκαιότητα όσον αφορά τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων, υπάρχει και στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις. Οι μικρομεσαίες βιοτεχνικές επιχειρήσεις τόσο στο χώρο της μεταποίησης, όσο και στο χώρο της τεχνικής υπηρεσίας, έχουν την ανάγκη της στήριξης από την πολιτεία για τον ψηφιακό τους εκσυγχρονισμό. Επίσης, είναι γνωστό στον καθένα μας, ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τις περισσότερες φορές επιλέγουν τόσο τη μεταποίηση ή την τεχνική υπηρεσία (ως κύρια δραστηριότητα) όσο και το λιανικό εμπόριο των προϊόντων που παράγουν ή των εμπορευμάτων που διακινούν (ως δευτερεύουσα δραστηριότητα).

Στο πλαίσιο αυτό το ΒΕΘ ζητά να προετοιμαστεί μια νέα δράση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για την επιδότηση και των βιοτεχνικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία ή και την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών καταστημάτων τους.

Οι μικρές βιοτεχνικές επιχειρήσεις συμμετέχουν στα αναπτυξιακά προγράμματα με το υστέρημά τους και όχι με το πλεόνασμά τους, λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικράτησαν την τελευταία δεκαετία, θα πρέπει πρώτα να αξιολογηθεί, να εγκριθεί και να χρηματοδοτηθεί η πρότασή τους και όχι αντιστρόφως. Να μην υποχρεωθούν δηλαδή να χρηματοδοτήσουν εξ’ ιδίων την επένδυση και κατόπιν να αναμένουν την έγκριση και την εκταμίευση της δαπάνης που ήδη έχουν προκαταβάλει» καταλήγει η επιστολή.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ