Το βραβείο «Ewald von Kleist» θα απονεμηθεί σε Τσίπρα και Ζάεφ - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Το βραβείο «Ewald von Kleist» θα απονεμηθεί σε Τσίπρα και Ζάεφ

Με μια τιμητική διάκριση  θα φύγουν από το Μόναχο οι κύριοι Τσίπρας και Ζάεφ καθώς θα λάβουν το  βραβείο «Ewald von Kleist» για τη Συμφωνία των Πρεσπών σε δείπνο που θα παρατεθεί στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια.

Πρόκειται για το βραβείο που απονέμει η Διάσκεψη από το 2009 σε προσωπικότητες που συνεισφέρουν στην ασφάλεια.  Μεταξύ εκείνων που έχουν τιμηθεί στο παρελθόν περιλαμβάνονται ο Χένρι Κίσινγκερ, ο Χαβιέ Σολάνα, ο Χέλμουτ Σμιτ, ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ο ΟΑΣΕ, ο πρώην Γερμανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιοάχιμ Γκάουκ.

Η απονομή θα γίνει σε επίσημο δείπνο, στις 21:00 ώρα Ελλάδας, στην «Κατοικία του Μονάχου», που αποτελεί την έδρα της βαυαρικής κυβέρνησης, παρουσία των περίπου 500 προσκεκλημένων στη Διάσκεψη.

Ποιος ήταν ο Ο Έβαλντ – Χάινριχ φον Κλάιστ

Ο Έβαλντ – Χάινριχ φον Κλάιστ – Σμέντσεν ήταν ο τελευταίος επιζών της «Συνωμοσίας της 20ής Ιουλίου», της αποτυχημένης προσπάθειας δολοφονίας του Αδόλφου Χίτλερ και της ανατροπής του ναζιστικού καθεστώτος στη Γερμανία.

Γεννημένος το 1922 στην πόλη Σμέντσεν στην Πομερανία από φιλομοναρχική και αντιναζιστική οικογένεια,  ο Έβαλντ φον Κλάιστ έλαβε μέρος ως υπολοχαγός του γερμανικού στρατού στην απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ, μαζί με τον πατέρα του και δεκάδες άλλους Γερμανούς. Η οικογένειά του είχε αριστοκρατικές ρίζες και ο πατέρας του είχε αντιταχθεί στον Χίτλερ ακόμη και προτού πάρει τον έλεγχο της Γερμανίας.

Μετά τον πόλεμο ο φον Κλάιστ έχασε όλη του την περιούσια και το πατρικό του σπίτι, καθώς η περιοχή που γεννήθηκε, έγινε μέρος της γειτονικής Πολωνίας. Μετέβη στη Δυτική Γερμανία όπου ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο «Ewald-von-Kleist-Verlag» έναν από τους κορυφαίους της χώρας. Το 1962 ίδρυσε τη «Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια», με σκοπό να συγκεντρώνει κάθε χρόνο ηγέτες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ώστε να αποτραπούν μεγάλες πολεμικές συρράξεις, μέσω διαλόγου.

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε για δήμαρχο στο δήμο Θεσσαλονίκης;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ