Το «εθνικό έγκλημα» αποτρέπεται μόνο με δημοψήφισμα! - Karfitsa.gr
Άρθρα

Το «εθνικό έγκλημα» αποτρέπεται μόνο με δημοψήφισμα!

Άρθρο του Νίκου Νικολόπουλου, Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας

 

Τα «εθνικά εγκλήματα» συντελούνται με την ανοχή και αποτρέπονται όταν είναι καθολική η αντίδραση του λαού. Η ιστορική αυτή διαπίστωση έχει πλήρη εφαρμογή στο ζήτημα της ονοματοδοσίας του κρατιδίου των Σκοπίων. Τα βήματα που ακολουθήθηκαν μέχρι σήμερα και αυτά που έπονται, είναι προσχεδιασμένα και γίνονται ερήμην της βούλησης του Ελληνικού λαού.

Οι γείτονές μας για να επικυρώσουν την συμφωνία των Πρεσπών, των Πρωθυπουργών Τσίπρα και Ζάεφ, έχουν προγραμματίσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος, που θα πραγματοποιηθεί, ως γνωστόν, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Στην γείτονα χώρα η προπαγάνδα οργιάζει και αναμένεται η πλειοψηφία επικουρικά να εγκρίνει τη συμφωνία που υπέγραψε ο Ζάεφ στις Πρέσπες. Εκεί, έστω κι αν είναι καταφανής η προσπάθεια εξόφθαλμου επηρεασμού της κοινής γνώμης, έχουν καλύτερη αντίληψη για την δημοκρατία και την βούληση του λαού.

Στην Ελλάδα επικρατούν άλλα σκεπτικά που έχουν υπαγορευθεί από την πέραν του Ατλαντικού σύμμαχο και ταυτόχρονα εκπορεύονται από την Εσπερία. Ανέκαθεν το πολιτικό προσωπικό του τόπου μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, «διακρινόταν» για την δοτικότητά του και με προθυμία υπάκουε στα κελεύσματα των «συμμάχων» και «φίλων», παρότι η εθνική ζημιά ήταν πασιφανής.

Τα δρομολογημένα στάδια της συμφωνίας των Πρεσπών δεν αφήνουν, δυστυχώς, πολλά περιθώρια ανατροπής της. Μετά το δημοψήφισμα των Σκοπίων ακολουθούν οι κυρώσεις της συμφωνίας από τα εθνικά κοινοβούλια των δύο χωρών. Την ίδια στιγμή οι αντιδράσεις στη χώρα μας έχουν πάρει, δυστυχώς, αποσπασματικό, ασυντόνιστο και άτονο χαρακτήρα. Ενώ δημοσκοπικά είναι καταγεγραμμένη η διαφωνία του Ελληνικού λαού σε συντριπτικό βαθμό, εν τούτοις τούτο το ηχηρό «ΟΧΙ» στην παράδοση του ονόματος, δεν μεταφράζεται αναλόγως στα πεδία του αγώνα και το χειρότερο είναι ότι αντιμετωπίζεται περιφρονητικά από την άρχουσα πολιτική τάξη και τα μιντιακά υποστηλώματά της που ρέπουν στον εθνομηδενισμό.

Ένα είναι βέβαιο: Στερείται ο τόπος εθνεγερτών.

Το απεύχομαι, αλλά πολύ φοβάμαι ότι σε λίγα χρόνια θα λέμε ότι έζησαν λίγο νωρίτερα απ’ ότι θα ήταν το ευκταίο, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Ο λαός χωρίς αυτούς έχει το κουράγιο να υπερβεί τον εαυτό του; Όσο υπάρχει ελπίδα αποτροπής της συμφωνίας των Πρεσπών, οφείλουμε να πιστεύουμε στην επιβολή της βούλησης του λαού. Οφείλει πρωτίστως για τα διατήρηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, να βρει η κοινωνία τον τρόπο να πάρει στα χέρια της τους διπλωματικούς χειρισμούς του προβλήματος.

Και μόνο η διενέργεια δημοψηφίσματος και στην Ελλάδα, είναι η λύση που θα αποτρέψει το «εθνικό έγκλημα»!

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ