Το επαγγελματικό μέλλον των φοιτητών του ΑΠΘ στο επίκεντρο webinars - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Το επαγγελματικό μέλλον των φοιτητών του ΑΠΘ στο επίκεντρο webinars

Στους νέους κανόνες που επιβάλλει η αναγκαιότητα πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού έχουν προσαρμοστεί και οι πρωτοβουλίες που στηρίζουν τους φοιτητές στη σταδιοδρομία τους.

Το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ διοργανώνει την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, σε συνεργασία με την εταιρεία Deloitte, την πρώτη ηλεκτρονική ημερίδα καριέρας (CareerDay), που «τηρεί τις αποστάσεις, αλλά πετυχαίνει την επαφή», βοηθώντας τους φοιτητές «να αποκτήσουν σιγουριά και ελπίδα για το επαγγελματικό τους μέλλον».

Σύμφωνα με την Ομάδα Ανθρώπινου Δυναμικού της Deloitte, «το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Πληροφορικής έχουν δημιουργήσει τη φήμη πως οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί επαγγελματίες στον χώρο της τεχνολογίας».

Το πρόγραμμα της 1ης Deloitte e – Career Day έχει ως εξής:

-10.30 -11.30: Παρουσίαση της εταιρίας Deloitte

-11.30- 14.30: Ατομικές συνεντεύξεις γνωριμίας 1:1 μέσω της πλατφόρμας zoom

Εξάλλου, οι ίδιοι οι φοιτητές μέσα από τις ομάδες που έχουν δημιουργήσει προσπαθούν να κινητοποιήσουν όσους περισσότερους συμφοιτητές τους να σχεδιάσουν από τώρα τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν μετά την αποφοίτησή τους από το Πανεπιστήμιο.

Στο πλαίσιο αυτό, η φοιτητική εθελοντική ομάδα του ΑΠΘ «Comvos – Cooperation and Motivation of Students», παρακινεί τους φοιτητές να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση και διοργανώνει την Πέμπτη 28/05/2020 και ώρα 18.00-19.30, μέσω της πλατφόρμας Teams (https://forms.gle/xEPTek3hZ5EnzqWK8) εκδήλωση για τα στάδια δημιουργίας μιας start-up επιχείρησης. Ομιλητής θα είναι ο ιδρυτής της AIP Consulting, Θανάσης Παπαποστόλου, ο οποίος θα εισάγει τους φοιτητές στα πρώιμα στάδια της επιχειρηματικότητας και θα εξηγήσει τα πρωταρχικά βήματα για το ξεκίνημα μια επιχείρησης.

πηγή ΑΜΠΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ