Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στηρίζει τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ - Karfitsa.gr
Ειδήσεις Κοινωνία Ροή

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στηρίζει τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την τροπολογία που κατατέθηκε και αφορά την εκχώρηση δρομολογίων του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ, το Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

“Η απαράδεκτη τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και με την οποία εκχωρεί τον κρατικοποιημένο Οργανισμό σε ΚΤΕΛ, ΟΤΑ ή σε ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών, προκαλεί οργή τόσο στους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, όσο και στους επιβάτες των οποίων η ταλαιπωρία δεν έχει τέλος.

Οι στόχοι του Υπουργού και της Διοίκησης του ΟΑΣΘ έγιναν πλέον ξεκάθαροι με την ιδιωτικοποίηση να επανέρχεται αιφνίδια, λίγους μήνες μετά την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ και ενώ οι ίδιοι απέκλειαν κατηγορηματικά την εξέλιξη αυτή. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θεωρεί ότι μπορεί να εμπαίζει τους εργαζόμενους και τους πολίτες και να αποφασίζει τη μια μέρα -και σε πανηγυρικό κλίμα – ότι ο ΟΑΣΘ γίνεται κρατικός και την επόμενη να παραχωρεί μέρος του Οργανισμού σε ιδιώτη.

Το Ε.Κ.Θ. ζητά την απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας και παράλληλα, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Το αρμόδιο Υπουργείο ας προωθήσει μέτρα προς την κατεύθυνση της καλύτερης λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών και ας εγκαταλείψει επιτέλους τις απαράδεκτες πρακτικές του, που δημιουργούν ανασφάλεια στους εργαζόμενους και επιδεινώνουν την κατάσταση που βιώνει το επιβατικό κοινό.”

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ