«Το «καπέλωμα» της ΕΠΟ και η ήτα του Γραμμένου» - Karfitsa.gr
Άρθρα

«Το «καπέλωμα» της ΕΠΟ και η ήτα του Γραμμένου»

Του Βασίλη Μάστορα

Μετά από 10 μήνες παρουσίας του Ευάγγελου Γραμμένου στη διοίκηση της ΕΠΟ, το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει βαλτωμένο στις παθογένειες του. Η FIFA/UEFA η οποία από την πρώτη ημέρα αφαίρεσε εξουσίες από την Ομοσπονδία, όπως για παράδειγμα τον διορισμό των μελών της ΚΕΔ, έχει στην ουσία υπό καθεστώς μνημονίου του ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Γραμμένος κατά την εκλογή του προσπάθησε να διασκεδάσει την παρουσία των  FIFA/UEFA στη λειτουργία της ΕΠΟ. Λογική ήταν αυτή η αντίδραση με δεδομένο ότι η νέα διοίκηση μπήκε με τον αέρα της αλλαγής στο εγχώριο ποδόσφαιρο και τον μανδύα της εξυγίανσης.

Πόσο εγωιστική όμως ήταν αυτή η άποψη και αστήρικτη φάνηκε από τις χθεσινές τοποθετήσεις για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, του διευθυντή εθνικών ομοσπονδιών της FIFA, Μπιορν Βασάλο, που έδωσε το παρών στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ

«Εμείς δεν θα φύγουμε μέχρι να θεωρήσουμε ότι η ΕΠΟ λειτουργεί σωστά! Δεν θα προτείνω μόνο να παραταθεί η θητεία μας εδώ, αλλά θα φέρουμε και έναν ειδικό, όπως θα ξέρετε, που θα βοηθήσει την διοίκηση να λειτουργήσει καλύτερα σε ότι αφορά την διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου. Δεν θα επέμβουμε στα εσωτερικά ζητήματα αλλά θα συνεχίσουμε να σας καθοδηγούμε για να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο κ. Βασάλο, ο οποίος νωρίτερα είχε ξεναγήσει στα γραφεία της ΕΠΟ τον νέο τοποτηρητή της Ομοσπονδίας.

Ο υπερσύμβουλος όπως αποκαλείται, είναι τσεχικής καταγωγής και αποτελεί εξωτερικό συνεργάτη της FIFA και της UEFA. Στο παρελθόν διετέλεσε γραμματέας στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του.

Το νέο «καπέλωμα» της ΕΠΟ δεν είναι άσχετο από την ατάκα του κ. Βασάλο που ακούσθηκε απευθυνόμενος στα μέλη της Γ.Σ.: «Κάποιοι από την διοίκηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν κατανοήσει τι πρέπει να γίνει για να πάμε μπροστά».

Το ελληνικό ποδόσφαιρο λοιπόν βρίσκεται υπό πλήρη καθοδήγηση από τις FIFA/UEFA γεγονός που αποδεικνύει την αναποτελεσματικότητα του κ. Γραμμένου και των συνεργατών του. Κι αν αυτό δεν αποτελεί μία μεγαλοπρεπέστατη ήτα του κ. Γραμμένου, πώς διαφορετικά θα πρέπει να ερμηνευθεί το «καπέλωμα» του;

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ