Το ΚΚΕ για τον θάνατο 52χρονου εργάτη σε εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης από κορονοϊό - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Το ΚΚΕ για τον θάνατο 52χρονου εργάτη σε εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης από κορονοϊό

Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η είδηση του θανάτου 52χρονου χειριστή κλαρκ από κορονοϊό σε εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Ο άτυχος 52χρονος χειριστής μηχανημάτων, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν παχύσαρκος, προσήλθε προ ημερών στην εφημερία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου με συμπτώματα της νόσου Covid-19. Η κατάσταση του θεωρήθηκε σοβαρή και δεν διεκομίσθη στο νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ ώστε να μην υπάρξει επιπλοκή κατά τη διακομιδή και έτσι διασωληνώθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Παπαγεωργίου.
Ωστόσο ο 52χρονος παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια χθες το βράδυ και κατέληξε.

«Η ΤΟ Βιομηχανίας του ΚΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια σε οικογένεια, συναδέλφους και φίλους του αποθανόντος από κορονοϊό εργάτη. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε όμως σιωπηλοί μπροστά στα κενά προστασίας της δημόσιας υγείας που δημιουργούν κυβέρνηση και εργοδότες.
Τώρα είναι ακόμα πιο κρίσιμο να προχωρήσουν τα μέτρα για την προστασία της δημόσια υγείας που προτείνει το ΚΚΕ. Για να εξασφαλίσουμε ότι δε θα θρηνήσουμε θύματα που θα μπορούσαν υπό άλλες συνθήκες να αποφευχθούν.
Να προχωρήσει άμεσα η επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας, του απαραίτητου υγειονομικού υλικού. Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, άνοιγμα όλων των ΜΕΘ.

Ειδικά για τα εργοστάσια που συνεχίζουν να λειτουργούν να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, να μη θυσιαστούν στο βωμό του κέρδους με τις πλάτες της κυβέρνησης, όπως στη γειτονική Ιταλία με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Να προχωρήσει η εργοδοσία σε μείωση του συνωστισμού με επιβάρυνση αποκλειστικά των εργοδοτών, προχωρώντας σε αναγκαίες χωροταξικές αλλαγές όπου χρειάζεται, τήρηση αποστάσεων, απολύμανση εργαλείων εργασίας με αντισηπτικά, τηρώντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα υγείας και ασφάλειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ